Bierfiltratie en behandeling - uitdagingen en oplossingen
Bierfiltratie
Kiezelgoer of dwarsstroomfiltratie zijn gebruikelijke filtratieprocessen om bijna alle gist en andere ongewenste stoffen te verwijderen die uw bier kunnen bederven.
Uitdaging
- oxidatie tijdens bierfiltratie
Oplossingen
- Alfa Laval Aldox Mini voor het produceren van ontlucht water
- Alfa Laval BREW-reeks centrifugaalseparatoren om filtratiecycli te verhogen
Resultaat
- ontlucht water voorkomt het opnemen van zuurstof tijdens het filteren om de kwaliteit van het bier te helpen behouden
- separatoren helpen de frequentie van CIP en het gebruik van verbruiksartikelen te verminderen
Gasmenging, alcoholaanpassing, additieven
Koolstofdioxide is natuurlijk voor het brouwproces en het is belangrijk om de concentratie op het optimale niveau te garanderen voor een perfecte biertextuur en smaak.
Uitdagingen
- lage CO2-concentratie in de fermentor
- behoefte aan verschillende CO2-concentraties in eindproducten
- langzame en onnauwkeurige apparatuur
Oplossing
Resultaat
- precieze CO2 inline-injectie
- egalisatie van CO2-concentratie op vraag
- individuele instellingen voor recepten kunnen worden opgeslagen
- N2-injectie op aanvraag (voor dik romig bier)
- aanpassing alcohol/plato-inhoud met ontlucht water
Mengen in heldere biertanks
Mengen in heldere biertanks (bright beer tanks - BBT) is vereist voor batchdosering en homogenisatie of wanneer u producten zoals Shandy of Radler wilt maken.
Uitdaging
- hergisting op fles (bij toediening van gist en suiker vóór conditionering van de fles)
Oplossing
Resultaat
- snel mengen voor actieve tankhomogenisatie
- mobiele eenheid (kan tussen tanks worden verplaatst)
Brouwapparatuur voor alcoholverwijdering
Geschat wordt dat in 2020 maar liefst 20% van al het verkochte bier in de categorie 'gezond' zal vallen. Dat betekent bier waarvan het alcoholgehalte is verwijderd. Dit is een trend die alle brouwers aanbelangt omdat zij de nieuwe producten aan consumenten zullen aanbieden.
Uitdaging
- de nood om de alcoholarme markt te adresseren
Oplossingen
Resultaat
- vermindering van schadelijke thermische impact
- minimaal smaakverlies
- productie van omgekeerde osmose (OO) water
- eenvoudig plug-in proces
Oplossing
Resultaat
- efficiënt en voorzichtig in een single-pass om bieren met een volle smaak te produceren
- eenvoudig om alcoholvrije brouwmogelijkheden toe te voegen zonder grote investeringen
Pasteurisatie van ambachtelijk bier
Pasteurisatie (dwz hoge temperatuur) is de klassieke methode om micro-organismen te vernietigen in de laatste stap vóór het verpakken van bier.
Uitdagingen
- microbiologische instabiliteit
- zuurstofopname tijdens overdracht/proces
Oplossing
Resultaat
- alle micro-organismen vernietigd
- regularisatie en pasteurisatie van variabele stromen
- geen afbraak van CO2 tijdens fase met hoge temperatuur
- hygiënisch en compact
- mogelijkheid tot opslag van individuele recepten
Steriele filtratie
Veel brouwerijen kiezen nu voor steriele filtratie als alternatief voor pasteurisatie omdat dit ongewenste micro-organismen verwijdert voordat het bier wordt afgevuld in flessen of vaten.
Uitdagingen
- micro-organismen kunnen de bierkwaliteit en smaak beïnvloeden
- thermische behandeling kan degradatie veroorzaken
Oplossing
Resultaat
- 100% bacterieretentie zonder thermische degradatie
- geen gevolgen voor de smaak van uw product
- lage zuurstofopname bij opstarten en nagenoeg geen productverliezen