Brouwzaal - Uitdagingen en oplossingen
Wort klaarmaken
Trage wortproductie, hoog energieverbruik, verlies van ingrediënten, hoog waterverbruik en bederf zijn slechts enkele van de meest voorkomende problemen bij de productie van wort en fermentatie. Gewone problemen waarvoor we buitengewone oplossingen hebben gevonden om de prestaties van brouwerijen te verbeteren.

Uitdaging
- oxidatie tijdens het maischen en risico op veroudering
Oplossing
Resultaat
- verhoog de opbrengst door alle bierleidingen met ontlucht water te reinigen
- verbeterde biersmaakstabiliteit en houdbaarheid
Whirlpool
Scheiding van trub, gepelletiseerde of hele hop uit uw wort

Uitdaging
- verlies van wort en aanzienlijk bierafval
- hoge doorvoer van vaste stoffen naar wortkoeler kan vervuiling veroorzaken
- potentiële hoge kosten voor verwijdering van afvaltrub
Resultaat
- recupereer tot 99% wort dat anders als trub verloren gaat en produceer meer bier
- kortere tijd voor whirlpoolen en lager energie- en waterverbruik
- hoger verbruik van hop door tegenstroomspoeling van vaste stoffen
- verminderde afvoer en minder vervuiling / verstopping in de wortkoeler
- zet trub om in een waardevol bijproduct
Wortkoeling
Laat uw wort koelen na het koken

Uitdaging
- hoge energiekosten
Oplossing
Resultaat
- energiereductie tot 40% door hergebruik van energie uit wortkoken en daaropvolgende brouwsels