Energy Hunter Hero banner

Energy Hunter

Stop met het verspillen van geld en energie – Investeer nu in een duurzame toekomst

Energie-efficiëntie zit in ons DNA. Het is een ontwikkeling waarmee we bijna een decennium geleden zijn begonnen. De warmteoverdrachtsoplossingen van Alfa Laval besparen elk jaar zelfs 100 GW aan energie. Dat is genoeg energie om 20 miljoen huizen te verwarmen.

Met onze beproefde en efficiënte warmteoverdrachtsoplossingen kunt u in vrijwel elke industrie energie en water besparen, de warmteterugwinning verbeteren en de uitstoot van koolstofdioxide verminderen door de energie-efficiëntie te maximaliseren.

Nu versnellen we onze jacht op restwarmte om bestaande industrieën te verbeteren en u te helpen vandaag energie te besparen.

Energy_Hunter_screen_view.jpg

Bereken hoeveel u kunt besparen en neem vandaag nog contact op met een van onze Energy Hunters

Hebt u een koeltoepassing waarbij de hete procesmedia wordt gekoeld met behulp van een koelsysteem?

Onze eenvoudige tool kan u helpen inschatten hoeveel energie u kunt besparen met de terugwinning van restwarmte, wanneer u gebruikmaakt van onze efficiënte technologie voor platenwarmtewisselaars. U krijgt tevens een inschatting van de monetaire waarde, met vermelding van hoeveel u zult besparen op het gebied van de uitstoot van koolstofdioxide en waterverbruik.

De terugverdientijd van een investering in de terugwinning van restwarmte is meestal erg laag, uiteenlopend van enkele maanden tot enkele jaren. 

Bekijk hier hoeveel u kunt besparen

Bekijk enkele van onze recente projecten op het gebied van energie-efficiëntie

panoramic_aerial_view_of_downtown_hamburg_640x360.jpg

Terugwinning van industriële restwarmte

Het terugwinnen van industriële restwarmte is een van de meest effectieve manieren om de energie-efficiëntie op wereldwijde schaal te verbeteren. Door energie terug te winnen die anders verloren zou gaan in de atmosfeer of het water en deze te hergebruiken voor andere doeleinden, kunnen we het brandstofverbruik aanzienlijk verminderen in vergelijking met het huidige niveau. Hierdoor kunnen we ook de wereldwijde koolstofemissies drastisch verminderen.

Meer informatie

Paper from UPM-Kymmene 640x360.png

Energiebalans

De papierproductie vereist enorme hoeveelheden energie om de verwarmings- en koelprocessen die de industrie nodig heeft in stand te houden. Het in Finland gevestigde UPM-Kymmene, de grootste bosbouwindustriegroep van Europa en een van de grootste papierproducenten ter wereld, heeft de balans tussen verwarmings- en koelprocessen nauwkeurig afgestemd, waardoor een energie-overschot wordt bereikt.


Meer informatie

Sappi paper mill installation 640x360.jpg

Terugwinning uit stoom

Bij de papierfabriek Sappi Maastricht in Nederland, moest de shell-and-tube-warmtewisselaar worden vervangen, aangezien deze vaak lekte. Bovendien was de warmtewisselaar moeilijk toegankelijk en duur in onderhoud. AlfaCond loste de problemen op.

Meer informatie

aerial_view_of_Helsingborg_in_Sweden_640x360.jpg

Warmteterugwinning uit zwavelzuur

Economische en duurzaamheidsvoordelen met warmteterugwinning uit zwavelzuur. Na een totale reconstructie van het koelsysteem bij de zwavelzuurfabriek van Kemira is de temperatuur van het koelwater verhoogd tot een niveau waarop het kan worden gebruikt voor stadsverwarming.Meer informatie

De Energy Efficiency Movement

Wat is er duurzamer dan energie die niet wordt geproduceerd? Daarom is energie-efficiëntie onze 'eerste brandstof' voor het decarboniseren van de toekomst. We moeten het gewoon ten uitvoer brengen.  Daarom heeft Alfa Laval zich aangesloten bij de Energy Efficiency Movement.

Sluit u bij ons aan als onderdeel van het opendeurinitiatief om de implementatie van energiezuinige oplossingen te versnellen. Samen kunnen we de transitie naar een duurzamere toekomst versnellen. Ontdek waar het bij de Energy Efficiency Movement om draait. 

Lees verder

We zouden graag van u horen!

Of u nu meer wilt weten over kosten- en energiebesparingen, of een bezoek bij u op locatie wilt afspreken, onze Energy Hunters staan voor u klaar.

Uw informatie is opgeslagen en verwerkt in overeenstemming met ons privacy- en databeschermingsbeleid.