De Energy Efficiency Movement

Sluit u bij ons aan in de Energy Efficiency Movement

De duurzaamste energiebron is energie die niet is geproduceerd. Volgens de International Energy Agency is energie-efficiëntie een van de belangrijkste bijdragen om de afspraken van het Akkoord van Parijs op tijd te bereiken. Het is laaghangend fruit en onze 'eerste brandstof' voor het koolstofarm maken van de toekomst. Maar energie-efficiëntie krijgt niet de aandacht die het verdient. De technologieën om energie-efficiëntie te realiseren bestaan niet alleen, maar zijn bovendien beschikbaar, betaalbaar en klaar voor gebruik.

We moeten het gewoon ten uitvoer brengen. Daarom heeft Alfa Laval zich aangesloten bij de Energy Efficiency Movement. Lees ons manifest om te ontdekken waar het bij de Energy Efficiency Movement om draait.

Lees ons manifest

De waarde van samenwerken

De Energy Efficiency Movement is een opendeurinitiatief dat belanghebbenden uit alle sectoren samenbrengt. De beweging creëert bewustwording en versnelt de acties die nodig zijn om de wereldwijde energie-efficiëntie te verhogen.

Alfa Laval was het eerste bedrijf dat zich aansloot bij de Energy Efficiency Movement, een initiatief dat is opgezet door ABB tijdens de VN-conferentie over klimaatverandering in 2021 in Glasgow, COP26. Wij zijn ervan overtuigd dat samenwerking en sterke partnerschappen de sleutel zijn tot het creëren van een koolstofarme toekomst.

Sluit u bij ons aan in de Energy Efficiency Movement en laat vandaag nog zien dat u zich inzet voor energie-efficiëntie.

Sluit u aan bij de beweging

Alfa Laval zet zich in voor verandering

We moeten op grotere schaal samenwerken als we de implementatie van energie-efficiënte oplossingen willen versnellen. Alfa Laval zet zich in om deze verandering te stimuleren en tegen 2030 koolstofneutraal te worden binnen de hele waardeketen. Tegen 2030 bereiken we netto nul voor emissies van bereik 1 & 2 en verminderen we emissies van bereik 3 met 50 procent ten opzichte van 2020. We bereiken deze verminderingen door verbeteringen in de energie-efficiëntie, investeringen in de terugwinning van restwarmte en samenwerking met leveranciers en klanten.

We blijven onze klanten helpen met het creëren van energie-efficiënte oplossingen voor hun processen. Ons voortdurende streven om een energie-efficiëntere technologie te innoveren, een expert-serviceaanbod en uitwisselingsprogramma's te creëren en langdurige partnerschappen op te bouwen, zal een sleutelrol spelen bij het realiseren hiervan.

Duurzaamheid bij Alfa Laval 

Energie-efficiëntie

Hoe kan Alfa Laval uw energie-efficiëntie maximaliseren? Ontdek hoe onze oplossingen het voor onze klanten mogelijk maken om hun capaciteitsbehoeften met 50 GW per jaar te verminderen, waardoor de CO2-uitstoot met maar liefst 25 miljoen ton wordt verminderd. Dat is 550 keer de eigen koolstofvoetafdruk van Alfa Laval.

Alfa Laval Sustainable solutions Energy efficiency

Re-Made to matter

Alfa Laval en Stena Recycling hebben de handen ineen geslagen om het slimme, duurzame en gebruiksvriendelijke uitwisselingsprogramma Re-Made to matter te creëren. Dit biedt ons de mogelijkheid om maar liefst 100% van de waardevolle metalen uit oude warmtewisselaars terug te winnen. Door deze te vervangen door modernere ontwerpen, kunnen we tevens efficiëntieverbeteringen realiseren voor energiebesparingen en een kleinere koolstofvoetafdruk.

Re-made to matter vignette imge 640x360

Sluit u aan bij de beweging

Wat is er duurzamer dan energie die niet wordt geproduceerd? Daarom is energie-efficiëntie onze 'eerste brandstof' voor het decarboniseren van de toekomst. We moeten het gewoon ten uitvoer brengen. Sluit u bij ons aan als onderdeel van het opendeurinitiatief om de implementatie van energiezuinige oplossingen te versnellen. Samen kunnen we de transitie naar een duurzamere toekomst versnellen.

EnergyEfficiencyMovement vignette image


cleantech_symbol_RGB_png.png

Duurzaam partnerschap