Energie-efficiëntie optimaliseren door service

Wist u dat tot 2,5% van de CO2 -uitstoot in de wereld kan worden voorkomen als warmtewisselaars optimaal presteren en regelmatig worden onderhouden? Het terugdringen van de CO2-uitstoot is een cruciale stap naar  het koolstofvrij maken van de economie en is slechts één van de voordelen van regelmatig onderhoud.

Met Alfa Laval als uw servicepartner krijgt u toegang tot deskundige ondersteuning gedurende de hele levensduur van uw producten, waardoor de efficiëntie van de warmteoverdracht wordt geoptimaliseerd en energie wordt bespaard bovenop de CO2-uitstoot.

Cleantech Service hero

Bespaar energie en uitstoot door Service 

Omdat energie-efficiëntie tot 40% verantwoordelijk is voor de energiebesparing die we nodig hebben om Net Zero te bereiken, moeten we ervoor zorgen dat processen worden geoptimaliseerd met regelmatig onderhoud. Bekijk deze korte video om te zien hoe de services van Alfa Laval energie kunnen besparen en de uitstoot van uw processen kunnen verminderen.

Watt’s it worth?

Elk jaar installeert en onderhoudt Alfa Laval miljoenen warmtewisselaars, waardoor de capaciteitsbehoefte met 100 GW wordt verminderd.

Om dat in perspectief te plaatsen: de mondiale windenergiecapaciteit van nieuw geïnstalleerde windturbines bedroeg in 2021 93 GW.

Stel u voor wat we zouden kunnen bereiken als alle industrieën en toepassingen de energie-efficiëntie zouden optimaliseren om energie en CO2-uitstoot te besparen.

Cleantech Service Watts it worth 01

De waarde van service

Warmtewisselaars worden vaak gezien als statische apparatuur, maar het is belangrijk dat u de service niet verwaarloost. Door uw warmtewisselaars op de aanbevolen intervallen te onderhouden, optimaliseert u de energie-efficiëntie, vermindert u de CO2-uitstoot, verbetert u de productiviteit en verlaagt u de totale bedrijfskosten.

Optimal performance_value of service.png

Door opbouw van vervuiling nemen de efficiëntie van de warmteoverdracht en de prestaties van de apparatuur in de loop van de tijd af. Dit resulteert in een hoger energieverbruik, een hogere CO2-uitstoot en hogere bedrijfskosten.

Met regelmatig onderhoud kunt u de impact van vervuiling verminderen, de energie-efficiëntie verhogen, het energieverbruik verlagen, minder koolstof uitstoten en de levenscycluskosten optimaliseren.

Cleantech solfjader vignette new

Hier is het bewijs

Wilt u weten hoeveel u in uw sector kunt besparen?

Onze experts hebben met partners over de hele wereld samengewerkt om de gegevens te vinden die we nodig hebben om alle sectoren en toepassingen te ondersteunen, op weg naar Net Zero.

Lees onze 'proof packs' om meer te weten te komen over uw mogelijkheden voor energie-efficiëntie of neem vandaag nog contact met ons op.


Lees verder

Energy Hunter – Op jacht naar restwarmte

Iedereen kan de energie-efficiëntie van zijn processen verbeteren. Zoek gewoon naar verbeterpunten en verminder verspilde energie. Alfa Laval beschikt over de technologie, expertise en service om de efficiëntie van uw warmteoverdracht te maximaliseren. Dus waar wacht u op? Gebruik onze nieuwe tool om te berekenen hoeveel u vandaag al kunt besparen.


Lees verder

Visuele Conditiebeoordeling

Wij begrijpen het belang van gedeelde kennis en samenwerking als het gaat om het bereiken van mondiale duurzaamheidsdoelstellingen. Daarom hebben we samen met Microsoft een nieuwe APP voor warmtebeeldherkenning ontwikkeld waarmee klanten de volledige controle hebben over hun eigen monitoring van de energie-efficiëntie. De combinatie van de uitgebreide servicekennis van Alfa Laval en de AI-software van Microsoft maakt het voor onze klanten mogelijk om de onderhoudsbehoeften van hun Alfa Laval platenwarmtewisselaars te controleren met alleen hun smartphone.


Lees verder

Serviceaanbod voor warmteoverdracht

plate_heat_exchangers_GPHE.jpg

Platenwarmtewisselaars

Voor klanten in de zware procesindustrie kan de juiste warmtewisselaar de productie duurzamer, betrouwbaarder en zuiniger maken. Continu onderhoud met korte tussenpozen is de sleutel om uw warmtewisselaars op topcapaciteit en efficiëntie te laten draaien.


Lees verder

plate_heat_exchangers_welded-plate-block.jpg

Compabloc

Alfa Laval Compabloc is perfect voor zware media-, druk- of temperatuurvereisten. Het systeem wordt ook ondersteund door een wereldwijd netwerk van ervaren experts, evenals een werkelijk uitgebreide servicegarantie die ervoor zorgt dat het systeem efficiënt en duurzaam blijft werken, zodat u energie, geld en CO2 -uitstoot kunt besparen.


Meer informatie

plate_heat_exchangers_welded-plate-shell.jpg

Packinox

Kiezen voor Packinox betekent de beste oplossing gebruiken om een uitstekende warmteterugwinning te realiseren, met een thermisch rendement van meer dan 95%. Elke Packinox-warmtewisselaar wordt volledig aangepast aan uw exacte bedrijfsomstandigheden. Packinox is gebouwd voor maximale uptime en wordt geleverd met een compleet serviceaanbod ter ondersteuning van uw doelstellingen op het gebied van energie-efficiëntie.


Meer informatie

Alfa Laval Niagara WSAC_modular_640x360.png

Wet Surface Air Coolers (WSAC)

Alfa Laval WSAC's zijn robuust ontworpen en kunnen een druk tot 2500 psi aan. Deze units bieden maximale koeling in een compacte unit en gebruiken een minimum aan water en elektriciteit. Door voortdurend onderhoud met korte tussenpozen kunt u met uw WSAC-technologie nog meer brandstof en CO2 -uitstoot besparen.


Meer informatie

plate_heat_exchangers_welded-spiral.jpg

Spiraalwarmtewisselaars

Alfa Laval heeft meer dan een halve eeuw ervaring met spiraaltechnologie, evenals een wereldwijd netwerk van lokale service-experts. Met continu onderhoud met korte intervals om ervoor te zorgen dat uw warmtewisselaar op topcapaciteit en maximale efficiëntie blijft werken, kunt u erop rekenen dat uw spiraalwarmtewisselaar een werkelijk duurzame inzetbaarheid levert bij de zwaarste taken en tegelijkertijd de CO2-uitstoot terugdringt .


Meer informatie

ace-640x360px.jpg

Luchtkoelers (ACE)

Luchtkoelers van Alfa Laval zijn gebouwd voor betrouwbare werking in veeleisende toepassingen. Deze robuuste systemen bieden hoge prestaties bij een zeer laag energieverbruik. Het uitgebreide serviceaanbod omvat alle merken luchtkoelers.


Meer informatie

Cleantech Service Watts it worth 02

Watt’s it worth?

Elk jaar installeert en onderhoudt Alfa Laval miljoenen warmtewisselaars, waardoor de capaciteitsbehoefte met 100 GW wordt verminderd.

Om dat in perspectief te plaatsen: de mondiale windenergiecapaciteit van nieuw geïnstalleerde windturbines bedroeg in 2021 93 GW.

Stel u voor wat we zouden kunnen bereiken als alle industrieën en toepassingen de energie-efficiëntie zouden optimaliseren om energie en CO2-uitstoot te besparen.

Ontdek hier hoe u energie kunt besparen in uw processen.


Lees verder

360° service

Ons wereldwijde servicenetwerk bestaat uit toegewijde specialisten met kennis van uw sector. Wij staan ​​klaar om u te ondersteunen met onderdelen en expertise, waar en wanneer u deze nodig heeft.

Het Alfa Laval 360° Service Portfolio dekt al uw behoeften gedurende de hele levenscyclus van uw apparatuur – van het opstarten, onderhoud, ondersteuning en verbeteringen tot monitoringservices – voor maximale uptime, beschikbaarheid en optimalisatie.

Door uw total cost of ownership te minimaliseren, helpen wij u de concurrentie voor te blijven.

Lees meer over ons serviceaanbod

product lifetime service star


cleantech_symbol_RGB_png.png

Duurzaam partnerschap

Neem contact met ons op voor meer informatie

Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze duurzame oplossingen

Neem contact met ons op

Deze informatie wordt opgeslagen en verwerkt in overeenstemming met ons privacybeleid.