Koude blok - Uitdagingen en oplossingen

Professionele apparatuur voor het fermentatieproces

Een consistent, betrouwbaar en effectief fermentatieproces vertrouwt op apparatuur die een hoogwaardig gistbeheer, een hygiënisch ontwerp en een nauwkeurige regeling van de procesvariabelen garandeert.

Onze procesoplossingen voor het koude blok helpen veelvoorkomende problemen oplossen zodat u het volledige potentieel uit de proceslijn van uw commerciële brouwerij kunt halen.

Gistbeheer

Uitdaging

  • behoefte aan betere gistpropagatie, opslag en recuperatie

Uitdaging

  • gezond gistalternatief met hoge levensvatbaarheid en vitaliteit
  • juiste pitching
  • hoge flexibiliteit voor het propageren, opslaan en pitchen van verschillende giststammen

Uitdaging

  • de toevoer van niet-geïnfecteerde, vers gepropageerde, hoogwaardige gist garanderen

Oplossingen

Resultaat

  • gezond gistalternatief met hoge levensvatbaarheid en vitaliteit
  • juiste pitching
  • homogene gistsuspensie
  • meer flexibiliteit voor het propageren, opslaan en pitchen van verschillende giststammen
.

Fermentatie en rijping

Uitdaging

  • schuimproblemen bij het verbeteren van het gebruik van de fermentor
  • herhaalbaarheid van het fermentatieproces

Oplossing

Resultaat

  • verhoogd gebruik van de totale capaciteit van de fermentor door minder schuimen
  • homogene verdeling om voortijdige bezinking van gist te voorkomen
  • uniforme temperatuur en CO2-gehaltes
  • consistente en kortere gistingstijd

Uitdaging

  • lange totale verwerkingstijd in fermentoren

Resultaat

  • energiezuinige crash cooling
  • gewenste temperatuur bereikt tijdens het overbrengen van jongbier

Uitdaging

  • ondermaatse hygiëne in fermentatiesystemen en onderling verbonden transferleidingen

Resultaat

  • productcontactgebieden effectief en betrouwbaar gereinigd
  • optimalisatie van uptime

Uitdaging

  • lange sedimentatieprocestijd
  • bierverlies

Resultaat

  • kortere rijpingstijd (niet langer nodig te wachten tot de gist neerslaat)
  • minder bierverlies

Uitdaging

  • overtollige gist

Resultaat

  • recupereer tot 88% van uw bier uit gistbezinksel
.

Drooghoppen

Uitdaging

  • lage opbrengst 
  • herhaalbaarheid
  • verlengde verwerkingstijd bij drooghoppen op grote schaal

Resultaat

  • maximaal gebruik van hop
  • versneld drooghopproces
  • verbeterde stroomafwaartse clarificatie
  • verbeterde hopverwijdering

Bierbemonstering

Uitdaging

  • inconsistente, onhygiënische en tijdrovende productbemonstering

Resultaat

  • verhoogde bemonsteringskwaliteit en -frequentie
  • minder tijd nodig voor het nemen van monsters
.

Reiniging

Uitdaging

  • lange en dure cycli
  • hoog verbruik van energie en chemicaliën tijdens reinigingssequenties

Resultaat

  • aangepast, verifieerbaar systeem
  • 30% besparing op de reinigingstijd en in verbruik van chemicaliën
  • minder energie nodig voor warme (tot 70%) en koude CIP (tot 50%)
  • optimale recuperatie en hergebruik van reinigingsvloeistoffen
  • automatische werking

Algemeen ontwerp koude blok

Uitdaging

  • veilige werking van grote tanks (gistbeheer, fermentatie, tanks voor helder bier)

 

Resultaat

  • geïntegreerde veiligheidssystemen
  • consistente, herhaalbare en hygiënische werking

Uitdaging

  • suboptimaal ontwerp van koude blok

 

Resultaat

  • contaminatie voorkomen
  • optimalisatie van pompen en leidingen
  • optimalisatie van het volledige proces en hulpmiddelen
  • hogere procesflexibiliteit
.