Commercieel brouwen
Alfa Laval biedt een breed gamma beproefde commerciële brouwerij oplossingen op industriële schaal die voldoen aan uw vereisten op het gebied van efficiëntie, betrouwbaarheid en consistentie. Door onze procesexpertise en onze systemen en technologieën voor nieuwbouw of retrofit, kunt u delicate productiebalansen in uw brouwproces afstellen die uw opbrengsten verhogen, minder energie en water verbruiken, afval verminderen en opmerkelijke bieren produceren die bijdragen tot uw unieke merk.
Commerciële brouwoplossingen - Brouwen op industriële schaal
- Professionele brouwoplossingen voor brouwers, gebaseerd op beproefde brouwerijtechnieken
- Bewezen successen met hogere opbrengst en lager water- en energieverbruik
- Flexibiliteit waarmee u snel kunt inspelen op nieuwe trends in de brouwerij-industrie
- Een wereldwijd servicenetwerk van brouwerij experts om u te ondersteunen met procesexpertise, reserveonderdelen en commerciële brouwapparatuur
Brouwen op industriële schaal
Van de brouwerij tot de verpakkingslijn: Alfa Laval streeft ernaar om een positieve impact te realiseren, zodat commerciële brouwerijen kunnen werken op een rendabele, flexibele en duurzame manier, terwijl ze inspelen op continu veranderende consumentenbehoeften.
Inzicht in de vele uitdagingen waarmee commerciële brouwerijen te maken hebben, is essentieel voor de samenwerking met Alfa Laval. Dit leidt tot gerichte, dynamische oplossingen, of het nu gaat om de levering van nieuwe apparatuur of het upgraden en onderhouden van bestaande productielocaties.
Samenwerken met Alfa Laval geeft commerciële brouwerijen toegang tot expertise en oplossingen die de weg openen naar opgeschaalde, gediversifieerde productie en innovatieve circulaire systemen om bier te brouwen met maximale beschikbaarheid, energieterugwinning en hergebruik van water.
Deze wendbare en flexibele aanpak biedt een duurzame, concurrerende voorsprong, waarmee klanten hun opbrengst kunnen verbeteren in een voortdurend veranderende markt, terwijl ze zich blijven richten op het continu optimaliseren van energie-efficiëntie, CO₂-voetafdruk, waterverbruik en afvalstromen.
Brouwzaal
De drang naar rendabele en duurzame operaties begint in de brouwzaal, waar Alfa Laval voortdurend innoveert en zijn apparatuur optimaliseert.
Commerciële brouwerijen staan hier voor grote duurzaamheidsuitdagingen, met onder andere een hoog energieverbruik, verlies van grondstoffen, overmatig waterverbruik en bederf. Reiniging en vervuiling kunnen ook invloed hebben op de procestijden.
Alfa Laval levert complete oplossingen die de weg vrijmaken voor het brouwen van geweldig bier, terwijl tegelijkertijd deze grote uitdagingen worden aangepakt om het watergebruik te maximaliseren en energie te besparen.
Met gebruik van de nieuwste technologie ontwateren Alfa Laval decanters de bostel, platenwarmtewisselaars ondersteunen energieterugwinningssystemen, roterende sproeikoppen verhogen de efficiëntie en hygiëne, en intelligente whirlpoolsystemen verbeteren de helderheid van het wort vóór het koelen.


Alfa Laval voert de temperatuur op voor een duurzame impuls in het brouwen
Het terugwinnen van extra warmte in het brouwproces heeft geleid tot aanzienlijke efficiëntieverbeteringen bij een brouwerij in China, wat heeft geresulteerd in aanzienlijke energiebesparingen en kostenreductie in hun bedrijfsvoering.
Cold block
Commerciële brouwerijen hebben consistente, betrouwbare en doeltreffende apparatuur nodig die de uitdagingen van grootschalige productie aankan.
Commerciële brouwers hebben behoefte aan consistent hoogwaardige gist en een efficiënte hygiënecontrole die water en energie bespaart in de cold block, met name tijdens de fermentatie- en lageringsfasen.
Uitdagingen zoals schuimvorming, inconsistentie in het proces, gebrekkige hygiëne, lange bezinkingstijden, bierverlies en overtollige gist kunnen doeltreffend worden aangepakt met het toonaangevende productportfolio van Alfa Laval, bestaande uit roterende sproeikoppen, separators, koelsystemen, tanks en meer.

Upgrade van tankreiniging vermindert waterverbruik met 17%
Gezien de toenemende druk op zoetwatervoorraden heeft een toonaangevende brouwerijgroep in de VS zich gecommitteerd aan het verhogen van de waterefficiëntie en het verlagen van het waterverbruik in haar processen. Eén van de waterbesparende maatregelen richtte zich op het optimaliseren van het reinigingsproces van tanks. De installatie van nieuwe roterende sproeikoppen van Alfa Laval verminderde het waterverbruik voor tankreiniging met maar liefst 17%.
Royal Unibrew vertrouwt op Alfa Laval
Royal Unibrew is een Europese drankenproducent met een steeds diverser productportfolio. Om aan de veranderende marktvraag te voldoen, heeft het bedrijf gekozen voor Alfa Laval om volledig op maat gemaakte, complete systeemoplossingen te leveren voor de modernisering van hun 120 jaar oude brouwerij in Faxe, Denemarken. Een aantal succesvolle installaties heeft geleid tot een groeiend partnerschap tussen de twee bedrijven en tot verdere lopende projecten.
Hoe vermijd je hop burn en hop creep met de nieuwste technologie?
Voor craft brouwers die experimenteren met nieuwe recepten betekent dit het beheersen van verschillende aspecten en soorten procesproblemen die verband houden met dry hopping-praktijken. Het gaat niet alleen om de vraag hoe je dry-hopt zonder besmetting, maar ook hoe je hop burn voorkomt en hop creep stopt.
Filtratie en behandeling
Nu consumenten een bredere smaak ontwikkelen en het productaanbod toeneemt, is het belangrijker dan ooit om bederf en verstopping te voorkomen en afval, water en energie effectief te beheren tijdens de filtratie en behandeling in commerciële brouwerijen.
Alfa Laval begrijpt de uitdagingen van het brouwen van een breed scala aan producten, van alcoholvrij tot sterke bieren en met smaak verrijkte varianten.
Centrifugaalseparatoren uit de Brew Series van Alfa Laval zijn ongeëvenaard in hun flexibiliteit en effectiviteit en bieden oplossingen om nieuwe producten betrouwbaar en duurzaam te produceren.
Het unieke hermetische ontwerp van Alfa Laval separatoren zorgt ook voor een zorgvuldige productbehandeling en de hoogste hygiënestandaarden. Pasteurisatie of steriele filtratie verwijdert micro-organismen om de houdbaarheid, smaak en veiligheid van het product te verbeteren.

Alcoholvrij bier produceren met dezelfde smaak
Als onderdeel van het Smart Drinking-initiatief wilde Asahi Breweries, een van de toonaangevende brouwerijen van Japan, een bier creëren met weinig tot geen alcohol. Met behulp van de Alfa Laval De-alc module produceert Asahi nu alcoholvrij bier dat de smaak, het mondgevoel en het aroma van het originele bier behoudt. De De-alc module verwijdert effectief het alcoholgehalte uit het basisbier terwijl het karakteristieke profiel behouden blijft, en speelt zo in op de veranderende voorkeuren van consumenten. Dit stelt Asahi in staat om het assortiment uit te breiden naar dranken met weinig tot geen alcohol, zonder grote investeringen te hoeven doen.
Stappen om je brouwerij klimaatbestendig te maken
De aanpassing aan klimaatveranderingen en hun invloed op de beschikbaarheid van water zijn gangbaar geworden in de brouwerijsector. “Brouwerijen kijken steeds vaker naar het klimaatbestendig maken van hun installaties – waarbij de risico’s van klimaatverandering worden opgenomen in hun mitigatie- en adaptatieplannen,” zegt Maria Lindmark, Head of Revos bij Alfa Laval.

Utilities
Het verwarmen, koelen en reinigen van commerciële brouwapparatuur is cruciaal voor de efficiëntie en kwaliteit van de processen. Dit kan veel water en energie vergen en gepaard gaan met een hoog chemisch verbruik. Daarom levert Alfa Laval innovatieve oplossingen om deze impact te beperken.
Onze tank-top systemen stroomlijnen elke fase van het proces. In combinatie met de Alfa Laval CIP-systemen kunnen brouwers de reinigingssequenties optimaliseren, wat het totale water- en chemicaliënverbruik vermindert.
Trends
Commercieel brouwen is een dynamische omgeving waarin nieuwe smaken en producten worden ontwikkeld tegen een achtergrond van toenemende duurzaamheidseisen, met een hoge prioriteit voor het besparen van water en energie.
Brouwers betreden nieuwe gebieden buiten bier, waaronder alcoholvrije brouwsels en functionele dranken, en er wordt steeds meer waarde gehecht aan de restmaterialen uit het proces die kunnen worden gewonnen voor andere toepassingen, zoals gezondheidsproducten.
De behoefte aan een deskundige partner met een wereldwijd bereik is cruciaal, en Alfa Laval is klaar om zijn klanten te voorzien van unieke inzichten en apparatuur die is gevormd door de allernieuwste ontwikkelingen en drijfveren binnen de sector, zodat zij beter kunnen omgaan met verschillende knelpunten en kansen maximaal kunnen benutten.

Upcycling van duurzaam eiwit uit bierbostel
Duurzame bronnen van hoogwaardige eiwitten zijn essentieel om te voldoen aan de steeds grotere wereldwijde vraag naar gezond, betaalbaar en voedzaam voedsel. De expertise van Alfa Laval op het gebied van eiwit maakt het een ideale technologie- en oplossingspartner in dit domein.
