ind. fluids 1920x480

Bespaar tijd en geld door uw industriële vloeistoffen efficiënt te reinigen

Servicevloeistoffen op waterbasis, zoals koelvloeistoffen, snijvloeistoffen en wasvloeistoffen, zijn essentieel voor een breed scala aan metaalbewerkings-, bewerkings- en productieprocessen. Echter, als ze niet op de juiste manier worden behandeld, kunnen ze uw bedrijf meer kosten dan nodig is. Het gebruik van hoogwaardige vloeistoffen om componenten te wassen of om te koelen of te smeren in productiestappen, zorgt voor efficiëntie en consistentie in operaties. Het regelmatig reinigen van koel-, snij- of wasvloeistoffen verlengt de levensduur van uw vloeistoffen aanzienlijk en daarmee de levensduur van uw installatie.

Alfie_AlfaPure_640x360.png

De centrifugaalseparator is een bewezen, duurzame technologie voor het behandelen van verontreinigde industriële vloeistoffen door trampolie, fijn metaalafval, vuil en slib te verwijderen. De driefasenscheiding verwerkt efficiënt alle fijne deeltjes tot op één micron en verwijdert vrijwel alle verontreinigende olie, maar geen van de additieven, in één continue bewerking. Dit draagt bij aan een gezondere werkomgeving door het verminderen van bacteriegroei die ook schadelijk is voor de vloeistof. Andere voordelen zijn minder slijtage van het gereedschap, minder uitval en een algehele verbetering van de kwaliteit. Ontdek het assortiment separatorenvan Alfa Laval voor het reinigen van industriële vloeistoffen en leer meer over hoe u de productiviteit en efficiëntie kunt maximaliseren en de impact op het milieu kunt beperken.

Voordelen

 • De levensduur van gereedschap en vloeistof verlengen

 • Verhoogt de uptime en productiviteit

 • Schonere componenten, verbeterde kwaliteit van het eindproduct ​

 • Gezondere werkomgeving ​

 • Minder afval en lagere kosten voor vervanging/verwijdering

 

.

Productportfolio

Alfa Laval heeft een reeks beproefde schotelcentrifuges om de levensduur van alle soorten industriële vloeistoffen te verlengen en daarmee, uw systemen, of u nu een kleine werkplaats of een grote fabriek hebt. Afhankelijk van uw behoeften voor het reinigen van metaalbewerkingsvloeistoffen op waterbasis, zoals synthetische, semi-synthetische en oplosbare oliën, biedt Alfa Laval vaste en mobiele oplossingen voor kleinere individuele tanks met de Alfie 200 en Alfie 500. Voor grotere en gecentraliseerde systemen is de AlfaPure-serie de aanbevolen oplossing.

Alfie 200

Alfie_200_Front 640x360.jpg

Webshop bezoeken

Alfie 500

Alfie_500_Front 640x360.jpg

Webshop bezoeken

.

Separatorservicekits en reservedelen

Een separator van Alfa Laval gaat tientallen jaren mee als er goed voor wordt gezorgd. We bieden hoogwaardige servicekits voor separatoren en duurzame onderdelen die bedoeld zijn om het onderhoud te vereenvoudigen, de productiviteit te verhogen en de uptime te maximaliseren. Onze servicekits bevatten alles wat nodig is voor elke specifieke service zoals beschreven in uw handleiding, met originele reservedelen en een uitgebreid pakket met gedetailleerde service-instructies. Ontdek ons serviceaanbod voor onze separatoren voor het reinigen van industriële vloeistoffen en bezoek onze webshop om uw kit vandaag nog te bestellen!

service kits 640x360
. .

milling_640x360.jpg

Superieure snij-efficiëntie door centrifugale scheiding 

Snijvloeistoffen zijn een integraal onderdeel van veel metaalbewerkings- en bewerkingsprocessen en fungeren als koel- en smeermiddel in verschillende aspecten van de productie-opstelling. Bij alle machinale bewerkingen is het van essentieel belang dat er hoogwaardige vloeistoffen worden gebruikt als u efficiënt en consistent wilt blijven werken. De uitdaging is dat de industriële vloeistof gemakkelijk vervuild kan raken als ze niet goed worden schoongemaakt of onderhouden.

 

Omdat deze vloeistoffen worden gebruikt bij zware snij- en boorprocessen, kan olie in het mengsel terechtkomen. Zodra het oliegehalte hoger is dan 2%, moet het systeem worden gestopt terwijl de vloeistof wordt ververst. Het afvoeren en vervangen van verschillende snijvloeistoffen kan kostbaar zijn en een directe impact hebben op het milieu en de bedrijfsvoering. Bovendien kunnen microdeeltjes de industriële vloeistof verontreinigen, wat kan resulteren in een zandstraaleffect op het oppervlak van de componenten.

 

De oplossing is centrifugale scheiding. Alfa Laval-apparatuur kan de industriële vloeistof efficiënt scheiden van verontreinigingen, wat zorgt voor minder downtime, minder gereedschapsslijtage, een langere levensduur van koel- en smeermiddelen en minder schade aan de snij- en boorgebieden.

Wash 640x360.jpg

Verleng de levensduur van uw wasvloeistoffen

Wasvloeistoffen zijn essentieel voor een breed scala aan serviceprocessen, maar omdat ze worden gebruikt om olie en vuil van afgewerkte componenten te verwijderen, raakt de deze vloeistof na verloop van tijd zelf verontreinigd. Als het gaat om het reinigen van wasvloeistoffen, kan het vervangingsproces kostbaar zijn vanwege het verwijderingsproces en de downtime. Normale filtratie verwijdert de meeste, maar niet alle verontreinigingen, wat betekent dat het systeem ongeveer elke vier weken een volledige reiniging nodig heeft en de wasvloeistof volledig moet worden ververst.

 

Ook is er het kostbare proces van het afvoeren van de lekolie, die moet worden afgevoerd naar een geautoriseerde verwijderingslocatie. Dit alles kan tot een aanzienlijke downtime leiden. Gelukkig hoeft u dit met de juiste methoden niet zo vaak te doen en deze methoden kunnen in uw proces worden geïmplementeerd, waardoor u uw proces niet zo vaak hoeft af te sluiten.

 

Door gebruik te maken van een Alfa Laval schotelcentrifuge zorgt u ervoor dat de wasvloeistof langer schoon blijft. In plaats van het proces elke vier weken af te sluiten, kunt u de periode tussen verwijdering en vervanging van de wasvloeistof verlengen tot minimaal twee keer deze periode. Hierdoor heeft u vrijwel direct rendement op uw investering.

.

Waarom centrifugaalscheiding gebruiken voor het reinigen van industriële vloeistoffen? 

 

Werkingsprincipe

Tijdens het scheidingsproces drukt de centrifugaalkracht de in de servicevloeistof aanwezige zware deeltjes naar buiten tegen de wanden van de separator. Deze vuildeeltjes worden automatisch vanuit de kom afgevoerd naar de slibtank. Als er twee vloeibare fasen aanwezig zijn (zoals koelvloeistof en lekolie, of zuivere olie en water), zal de middelpuntvliedende kracht ervoor zorgen dat de twee fasen worden gescheiden. De lichte fase en de zware fase gaan afzonderlijk naar buiten via verschillende uitgangen van de afscheider.

how it works how disc stack works

De vier technologieën in het kort

 • Bij het centrifugeren worden stoffen met verschillende dichtheden van elkaar gescheiden - zowel olie als deeltjes
 • Filters gebruiken verschillende maaswijdten om alleen vaste stoffen op te vangen
 • Skimmers gebruiken een oleofiel verzamelapparaat zoals een riem of een schijf om olie op te vangen
 • Coalescers verwijderen olie uit industriële vloeistoffen

De beste technologie is degene die bij uw toepassing past

 • Centrifuges leiden schone industriële vloeistof terug in uw proces terwijl de afgescheiden verontreinigingen continu worden afgevoerd. De deeltjes worden in de separatorkom bewaard voor latere verwijdering of worden automatisch afgevoerd.
 • Filters vangen vaste stoffen meestal op in een wegwerppatroon, die regelmatig moet worden vervangen.
 • Bij het skimmen hecht de olie zich aan de buitenkant van een drijvende closed-loop buis terwijl deze over het wateroppervlak wordt getrokken en zich automatisch aanpast aan de veranderende waterpeilen.
 • Coalescers kunnen alleen werken als de industriële vloeistof bijna deeltjesvrij is. Meestal wordt een coalescer gebruikt in combinatie met filters om de verwijdering van vaste deeltjes en water in één systeem te garanderen.

Reinigingstechnologieën vergeleken

  Schotelcentrifuge Filter Coalescer Skimmer
Deeltjes en water scheiden Ja Nee Nee

Nee

Deeltjes verwijderen Ja Ja, gedeeltelijk Nee Nee
Vrije waterdruppels verwijderen Ja Nee Ja Beperkt
Aanschafkosten Hoog Laag Laag Laag
Operationele kosten Laag Hoog Hoog Laag
Efficiëntie olieafscheiding Hoog Nee Hoog Laag
Efficiëntie deeltjesafscheiding Hoog, zelfs voor kleine deeltjes Hoog (beperkt tot maaswijdte) Nee Nee
.

11 voordelen met centrifugaalseparatoren

1.

U krijgt een uiterst effectieve scheiding van zowel vloeibare als vaste verontreinigingen. Dit betekent dat u uw snijvloeistof 2-6 keer langer veilig kunt gebruiken dan met een eenvoudiger reinigingsmechanisme.

2.

Schonere snijvloeistof verhoogt ook de precisie en verlengt de levensduur van uw apparatuur. Dit betekent dat u de productiviteit verhoogt en geld bespaart, aangezien u minder vaak gereedschap, filters, kleppen en pompen hoeft te vervangen.

3.

Wanneer u langer dezelfde snijvloeistof gebruikt, dalen uw kosten voor het kopen van nieuwe en het afvoeren van oude snijvloeistof aanzienlijk

4.

Minder vaak verversen van snijvloeistoffen vermindert ook uw impact op het milieu: de productie van nieuwe snijvloeistof, de vernietiging van de oude en het transport hebben allemaal een negatieve invloed op het milieu.

5.

Alfa Laval centrifugaalseparatoren kunnen moeilijke omstandigheden aan, zoals grote reinigingsvolumes en een tijdelijk hoge instroom van olie

6.

Bij gebruik creëert snijvloeistof een nevel die kan worden ingeademd of in contact kan komen met de huid van uw medewerkers. Dit is gevaarlijk als de snijvloeistof schimmels of bacteriën bevat. Het effectief reinigen van uw snijvloeistof verbetert dus de werkomstandigheden van uw personeel enorm.

7.

Om de groei van bacteriën en schimmels te voorkomen, voegen sommige leveranciers gifstoffen toe aan hun snijvloeistoffen. Dit is niet goed voor het milieu – bacteriën en schimmels kunt u het beste vermijden door efficiënt schoon te maken

8.

De operationele kosten van Alfa Laval centrifugaalseparatoren zijn zeer laag, evenals de servicekosten. U moet een initiële investering doen, maar de totale eigendomskosten (TCO) zijn laag.

9.

Alfa Laval staat voor u klaar. De serviceorganisatie van het bedrijf wordt op dit gebied erkend als de beste ter wereld

10.

Alfa Laval is een pionier op het gebied van industriële scheiding en levert al meer dan een eeuw hoogwaardige centrifuges voor een groot aantal toepassingen

11.

Een Alfa Laval centrifugaalseparator is van superieure kwaliteit en gaat tientallen jaren mee als u er goed voor zorgt. Kortom, het is een kwestie van de handleiding lezen en originele onderdelen en het juiste gereedschap gebruiken. Er zijn specifieke servicekits met originele reservedelen en een uitgebreid pakket met gedetailleerde onderhoudsinstructies

Bespaar middelen door snijvloeistoffen te reinigen

Snijvloeistoffen zijn een essentieel onderdeel van veel bewerkingsprocessen en zonder de juiste zorg en aandacht raken ze vervuild en kunnen ze problemen veroorzaken. Door uw snijvloeistoffen effectief te reinigen, kunt u deze problemen vermijden en uw totale operationele kosten verlagen. In deze whitepaper leggen we de voor- en nadelen van de verschillende reinigingsmethoden uit en helpen we u bepalen welke methode het beste is voor uw bedrijf.

industrial fluids whitepaper
.

Klantverhalen 

Klantscenario: Alfa Laval

De productielocatie van Alfa Laval in Eskilstuna verbetert de efficiëntie van 40 metaalbewerkingsmachines door de snijvloeistoffen te reinigen. De vloeistoffen worden efficiënt gereinigd door een separator in een geïntegreerd in-loopsysteem.

Klantscenario: Outokumpu

Outokumpu, de wereldleider in roesvast staal, was in staat om de productie-efficiëntie te maximaliseren en tegelijkertijd zijn ecologische voetafdruk te verkleinen door gebruik te maken van diverse Alfa Laval-apparatuur. De nieuwe manier van werken resulteert ook in minder schroot en een betere kwaliteit van de eindproducten.

.

. .

Webshop bezoeken

De Alfa Laval webshop helpt u bij het zoeken, selecteren en het opvragen van offertes voor de beste oplossing voor effectieve reiniging van koelvloeistoffen, wasvloeistoffen en smeerolie. Ga naar de online catalogus en vind nu de producten en onderdelen die u nodig hebt. Als de producten niet zichtbaar zijn voor uw land, vul dan het contactformulier in.

guy with a phone

Neem contact met ons op.

Bereid u voor om de productiviteit te verbeteren en de TCO van apparatuur te verlagen. Hebt u vragen over het reinigen van wasvloeistoffen en koelvloeistoffen? Heeft u hulp nodig bij het kiezen van de juiste oplossing? Neem contact met ons op voor meer informatie over hoe onze reinigingsoplossingen voor industriële vloeistoffen uw bedrijf kunnen helpen. Wanneer u het formulier invult, nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Deze informatie wordt opgeslagen en verwerkt in overeenstemming met ons privacybeleid.