Yellow oil with bubbles

Een efficiënte oliereiniging bespaart middelen en verlaagt de kosten

Verschillende soorten industriële vloeistoffen op oliebasis, zoals smeerolie, hydraulische olie, minerale en synthetische oliën, zijn essentieel in veel industriële bewerkings- en productie-industrieën. De kwaliteit van de serviceoliën bepaalt de levensduur van uw apparatuur en de productiviteitsniveaus. Schone smeerolie is cruciaal voor een veilige, betrouwbare en economische werking van vrijwel alle soorten apparatuur die oliën gebruiken voor smering of hydraulische systemen. 

Emmi_OCM_640x360.png

Centrifugaalseparatoren staan algemeen bekend om hun efficiënte olie-ontwatering en het verwijderen van deeltjes, evenals voor consistente, betrouwbare en langdurige prestaties. In vergelijking met oliefilters is centrifugale scheidingtechnologie veel efficiënter, omdat het zowel vaste stoffen als waterverontreiniging in één fase reinigt en er geen pauze nodig is om vuile filterelementen te vervangen. Met name het verwijderen van water verlengt de levensduur van apparatuur aanzienlijk, waardoor u corrosie kunt voorkomen en de levensduur van de serviceolie efficiënt kunt verlengen. Het reinigen van uw vloeistoffen op oliebasis door middel van driefasenscheiding betekent betere olierecyclingmogelijkheden met minder olieverversingen en minder afval, waardoor de milieu-impact van uw activiteiten wordt verbeterd.

Voordelen

  • Verhoogde efficiëntie en kwaliteit​

  • Verlengt de levensduur van de olie

  • Besparingen op olievervanging en verwijderingskosten​

  • Minder downtime en productieverlies

  • Lage total cost of ownership (TCO)

  • Betere werkomgeving

.

Productportfolio 

Alfa Laval heeft een reeks beproefde schotelcentrifuges om de levensduur van alle soorten industriële vloeistoffen op oliebasis te verlengen en, daarmee, uw systemen, of u nu een kleine werkplaats of een grote fabriek hebt. Afhankelijk van uw behoefte aan reiniging van serviceoliën zoals smeerolie, hydraulische olie, minerale olie of synthetische olie, biedt Alfa Laval vaste en mobiele oplossingen voor zowel kleinere tanks als grotere gecentraliseerde systemen.

.

Separatorservicekits en reservedelen

Een separator van Alfa Laval gaat tientallen jaren mee als er goed voor wordt gezorgd. We bieden hoogwaardige servicekits voor separatoren en duurzame onderdelen die bedoeld zijn om het onderhoud te vereenvoudigen, de productiviteit te verhogen en de uptime te maximaliseren. Onze servicekits bevatten alles wat nodig is voor elke specifieke service zoals beschreven in uw handleiding, met originele reservedelen en een uitgebreid pakket met gedetailleerde service-instructies. Ontdek ons serviceaanbod voor onze separatoren voor het reinigen van industriële vloeistoffen en bezoek onze webshop om uw kit vandaag nog te bestellen!

service kits 640x360

Zo werken oliereinigingsseparatoren

De Alfa Laval Oil Cleaning Modules OCM zijn ontwikkeld voor het reinigen van brandstof en smeerolie en verwijderen tegelijkertijd vaste stoffen (deeltjes) en water. Het zijn gebruiksvriendelijke plug-and-play-modules met standaardopties zoals bijvoorbeeld elektrische verwarming en mobiele kits - maatwerk is mogelijk.

.

Waarom centrifugale scheiding gebruiken? 

De drie technologieën in het kort

  • Bij het centrifugeren worden stoffen met verschillende dichtheden van elkaar gescheiden - zowel water als deeltjes
  • Filters gebruiken verschillende maaswijdten om alleen vaste stoffen op te vangen
  • Coalescers verwijderen water uit smeerolie

Kies de technologie die bij uw toepassing past

Bij het centrifugeren wordt schone olie teruggevoerd in het proces terwijl waterverontreinigingen continu worden afgevoerd. De deeltjes worden in de separatorkom bewaard voor latere verwijdering of worden automatisch afgevoerd.

Bij het gebruik van filters worden de vaste stoffen meestal opgevangen in een wegwerpcartridge, die regelmatig moet worden vervangen. Coalescers kunnen alleen werken als de smeerolie bijna deeltjesvrij is. Meestal werkt een coalescermodule met filters zodat zowel vaste deeltjes als water in één systeem worden verwijderd.

Reinigingstechnologieën voor smeerolie vergeleken

  Schotelcentrifuge Filter Coalescer
Deeltjes en water scheiden? ja nee nee
Deeltjes verwijderen ja ja, gedeeltelijk nee
Vrije waterdruppels verwijderd ja nee ja
Geëmulgeerd water verwijderd beperkt nee beperkt
Opgelost water verwijderd nee nee nee
Aanschafkosten hoog laag laag
Operationele kosten laag hoog hoog
Totale eigendomskosten (TCO) laag hoog hoog
.

7 voordelen van reinigingsoliën met centrifugale scheiding 

1.

Verwijdert zowel deeltjes als water in één handeling

2.

Zeer effectief, scheidt ook kleine deeltjes af

3.

Continu bedrijf zonder capaciteitsverlies

4.

Vereist minimale service en onderhoud

5.

Maakt meer uptime van het proces mogelijk

6.

Verlengt de levensduur van apparatuur

7.

Beste totale eigendomskosten (TCO)

Ontdek meer voordelen van smeerolie reiniging

Centrifugaalseparatoren zijn verkrijgbaar in verschillende configuraties, van mobiele modules tot geïntegreerde systemen. Plug-in units maken de installatie snel en eenvoudig. Continu hoge prestaties maken de totale eigendomskosten (TCO) relatief laag.

Oil with bubbles

Whitepaper: Het belang van smeeroliereiniging

Wilt u meer weten over het reinigen van smeerolie? Onze whitepaper geeft u een uitgebreid overzicht van de beschikbare technologieën en fungeert als een gids voor het kiezen van de beste technologie voor uw toepassing.

machinery
.

Webshop bezoeken

De Alfa Laval webshop helpt u bij het zoeken, selecteren en het opvragen van offertes voor de beste oplossing voor effectieve reiniging van koelvloeistoffen, wasvloeistoffen en smeerolie. Ga naar de online catalogus en vind nu de producten en onderdelen die u nodig hebt. Als de producten niet zichtbaar zijn voor uw land, vul dan het contactformulier in.

guy with a phone

Neem contact met ons op.

Bereid u voor om de productiviteit te verbeteren en de TCO van apparatuur te verlagen. Heeft u hulp nodig bij het kiezen van de juiste oplossing? Neem contact met ons op voor meer informatie over hoe onze reinigingsoplossingen voor industriële vloeistoffen uw bedrijf kunnen helpen. Wanneer u het formulier invult, nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Deze informatie wordt opgeslagen en verwerkt in overeenstemming met ons privacybeleid.