Power-to-X

Power-to-X (P2X) is een sleutelcomponent bij het koolstofarm maken van de chemische, maritieme en luchtvaartindustrie. De 'X' verwijst hier naar de omzetting van elektriciteit in gasvormige of vloeibare brandstoffen of chemicaliën, waaronder e-ammoniak, e-methanol, methaan, groene waterstof en syngas. Op deze manier kan Power-to-X de duurzaamheid verbeteren van industrie, transport en energie, terwijl de bestaande infrastructuur wordt gebruikt en een belangrijke oplossing voor energieopslag wordt geboden.

Alfa Laval heeft tientallen jaren ervaring in het leveren van geavanceerde oplossingen aan de chemische industrie. Ons gevarieerde portfolio van efficiënte warmtewisselaars zorgt voor een kosteneffectieve productie van groene ammoniak en groene methanol, in vergelijking met traditionele methoden. Neem vandaag nog contact met ons op om te zien hoe we uw processen kunnen ondersteunen.

Alfa-Laval-power-to-x

Alfa Lavals oplossingen voor groene ammoniak

Ammoniak is een gevestigde waarde als hoeksteen van de kunstmestindustrie, maar speelt ook een belangrijke rol in koelsystemen en de productie van explosieven. Tegenwoordig creëert de komst van groene ammoniak ook nieuwe mogelijkheden voor brandstof- en energieopslag.

Alfa Laval zet onze lange staat van dienst als partner van de ammoniakindustrie voort met innovatieve technologie om aan de specifieke eisen van groene ammoniak te voldoen. Met ons uitgebreide warmteoverdrachtportfolio vindt u de optimale oplossing voor uw installatie, ongeacht uw grootte of operationele onderbrekingen. Neem contact met ons op voor meer informatie over kritische proceswarmtewisselaars zoals restwarmteboilers, stoomtrommels en ammoniakcondensors, en hoe we kunnen voorzien in al uw behoeften op het gebied van koeling en verwarming van utilities in uw streven naar maximale energie-efficiëntie.


Neem contact met ons op

Alfa Lavals oplossingen voor groene methanol

De combinatie van groene waterstof met een CO2 -bron opent de weg naar groene methanol. Behalve als brandstof of voor energieopslag, speelt groene methanol ook een rol bij het koolstofvrij maken van grote delen van de chemische industrie.

Met ervaring van megafabrieken is Alfa Laval klaar om deze kleinschaligere markt te ondersteunen met dezelfde hoge kwaliteit van oplossingen en service. Onze compacte technologieën zijn geschikt voor een breed scala aan toepassingen, zoals stoomopwekking, interchangers, distillation section exchangers inclusief reboilers en condensors, evenals utiliteitskoeling en -verwarming. We werken nauw met u samen om ervoor te zorgen dat er geen compromis is tussen minimale grootte en maximale efficiëntie, ongeacht de capaciteit van de installatie.

Alfa Laval biedt ook een uniek portfolio van efficiënte warmtewisselaars om het gebruik en de opslag van koolstofafvang (CCU / S) bij de productie van e-methanol mogelijk te maken.


Neem contact met ons op

Een partnerschap voor de productie van hernieuwbare schone brandstof

Alfa Laval is een investeerder en partner van Liquid Wind, een uniek Power-to-Fuel-bedrijf dat e-methanolinstallaties op commerciële schaal ontwikkelt. Elke installatie vangt en concentreert de biogene kooldioxide-emissies van de industrie en combineert deze met waterstof gemaakt uit hernieuwbare elektriciteit en water. Het resultaat is de productie van groene methanol. Naast Alfa Laval omvat het Liquid Wind-consortium onder meer Carbon Clean, Siemens Energy en Haldor Topsoe. Onze expertise op het gebied van warmteoverdracht draagt ​​bij aan het verbeteren van de procesefficiëntie en de algehele energie-integratie van de installaties. Warmtewisselaars worden toegepast als sleutelcomponenten in het hoofdsysteem, evenals in de processtappen van groene waterstof, koolstofafvang en synthese van methanol.

LiquidWind eFuel Facility

Groene ammoniak als brandstof in de scheepvaart

In augustus 2020 brachten Alfa Laval, Hafnia, Haldor Topsoe, Vestas en Siemens Gamesa het rapport "Ammonfuel - an industrial view of ammonia as a marine fuel" uit op basis van onze eigen industriële expertise en input van een lijst van competente industriële spelers.

Alfa Laval Sustainable solutions Power-to-X ammonia as fuel

Onze oplossingen

plate_heat_exchangers_GPHE.jpg

Alfa Laval platenwarmtewisselaars met pakkingen

Met ons brede assortiment platenwarmtewisselaars met pakkingen is het gemakkelijk om uw optimale oplossing te vinden - ongeacht de capaciteit van uw installatie. Een compact ontwerp gecombineerd met uitstekende warmteoverdrachtprestaties maken ze ideaal voor het bouwen van skids of compacte installaties, waar u geen concessies kunt doen aan onderhoudsgemak of energie-efficiëntie. Productkoeling, verwarming en -koeling in de utiliteitsbouw, zijn enkele van de posities waarin een platenwarmtewisselaar met pakkingen uitstekend geschikt is voor uw Power-to-X-project. Voor kritische posities zoals ammoniakcondensors bieden onze semi-gelaste modellen u nog meer mogelijkheden.


Kom meer te weten

plate_heat_exchangers_welded-plate-block.jpg

Alfa Laval Compabloc

Compabloc-warmtewisselaars combineren de temperatuur- en drukbestendigheid van shell-and-tube-ontwerpen met de uitzonderlijke thermische prestaties van een traditionele platenwarmtewisselaar. Het compacte ontwerp is eenvoudig te installeren en tot vijf keer efficiënter dan een vergelijkbare buizenwarmtewisselaar. Compabloc kan de meest veeleisende eenfasige en tweefasige duties aan, zoals de methanoldestillatiesectie, waardoor het een veelzijdige troubleshooter is voor uw Power-to-X-proces.


Kom meer te weten

Olmi_Reforming_Process_Gas_Boiler_640x360.png

Alfa Laval OLMI

Een OLMI warmtewisselaar past in alle gevraagde warmteterugwinningsposities in processen met hoge temperaturen en/of hoge drukken, waardoor ze bijzonder geschikt zijn voor de productie van ammoniak en methanol. Zijn uitstekende betrouwbaarheid, superieure fabricage en lage CAPEX stellen u in staat om de energie-efficiëntie te verbeteren, de winstgevendheid te verhogen en de duurzaamheid te verbeteren. Het OLMI-ontwerp, gecombineerd met superieure lastechnologie, zorgt voor een grotere betrouwbaarheid dan vergelijkbare oplossingen van collega's, wat resulteert in een langere levensduur, een probleemloze werking en een lagere impact op het milieu.


Kom meer te weten

plate_heat_exchangers_welded-plate-shell.jpg

Alfa Laval Packinox

Packinox-warmtewisselaars zijn ideaal voor gecombineerde warmteterugwinning van toevoer-effluent in grote ammoniak- en methanolprocessen. Uitstekende thermische prestaties, superieure hydraulische efficiëntie en een compact ontwerp stellen u in staat om de energie-efficiëntie te optimaliseren en de procescapaciteit te maximaliseren met de laagste ecologische voetafdruk. Een Packinox recupereert meer warmte met een lagere cyclusdrukval dan traditionele oplossingen, wat resulteert in een lagere investering in de toevoeroven en de capaciteit van de recyclegascompressor, waardoor een snellere ROI wordt gegarandeerd.


Kom meer te weten

Alfa Laval Niagara WSAC_modular_640x360.png

Alfa Laval Niagara Wet Surface Air Coolers (WSAC)

Alfa Laval Niagara Wet Surface Air Coolers (WSAC®) zijn op maat gemaakte, gesloten koel- en condensatiesystemen die hoge prestaties, lage bedrijfskosten en betrouwbare werking combineren. Ze zorgen voor maximale koeling in een compacte unit met minimaal water- en stroomverbruik. Het robuuste en eenvoudige ontwerp biedt ook stabiele thermische prestaties en lage onderhoudsvereisten. Onze WSAC-systemen kunnen volledig worden aangepast aan uw vereisten, inclusief ontwerpen die bestand zijn tegen corrosieve media, waarbij meerdere processtromen parallel worden gekoeld, met zowel droge als natte koeling.


Kom meer te weten

Cleantech-carbon-capture-intro-final.jpg

Warmteoverdrachtoplossingen voor het afvangen, gebruiken en opslaan van koolstof

U heeft misschien wel eens gehoord van het afvangen, gebruiken en opslaan van CO2 (CCU/S), maar realiseerde u zich dat de technologieën om dit mogelijk te maken al tientallen jaren bestaan? Met beperkte mogelijkheden voor decarbonisatie in sectoren als olie en gas, elektriciteit, raffinaderij, petrochemie en cementindustrie, zal CCU / S van fundamenteel belang zijn voor de toekomst van de energiemarkt. Ontdek ons ​​portfolio van warmteoverdrachtapparatuur die is ontworpen om de efficiëntie van het afvangen van koolstof te maximaliseren.


Kom meer te weten

cleantech-P2X-methanol-production.jpg

Warmteoverdrachtoplossingen voor de productie van methanol

Betrouwbaarheid, energie-efficiëntie en productkwaliteit zijn van het grootste belang voor elke methanolfabriek. Alfa Laval heeft uitgebreide ervaring in het leveren van expertise en beproefde apparatuur en services aan eigenaren van methanolfabrieken. Wat uw behoeften ook zijn, wij zijn er om uw proces probleemloos te laten verlopen en u te ontzorgen.


Kom meer te weten

cleantech-P2X-ammonia-production.jpg

Warmteoverdrachtoplossingen voor de productie van ammoniak

Om winstgevend te blijven, moeten ammoniakproducenten wereldwijd de algehele energie-efficiëntie continu verbeteren. Met uitgebreide proceskennis en een breed scala aan apparatuur en services kan Alfa Laval helpen bij het optimaliseren van energie-intensieve ammoniakprocessen met onze compacte en zeer efficiënte warmtewisselaars.


Kom meer te weten


cleantech_symbol_RGB_png.png

Duurzaam partnerschap

Neem contact met ons op voor meer informatie

Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze duurzame oplossingen

Neem contact op

Uw informatie wordt opgeslagen en verwerkt in overeenstemming met en ons privacy- en databeschermingsbeleid.