2023-02-13 Financial news by Cision Sverige AB

Alfa Laval verhoogt investeringen om de wereldwijde energietransitie verder te ondersteunen

Alfa Laval breidt de productiecapaciteit voor warmtewisselaars in Zweden, Italië, China en de VS uit als onderdeel van een uitgebreid investeringsprogramma.

Vandaag heeft Alfa Laval besloten om 3,8 miljard SEK te investeren in een capaciteitsuitbreidingsprogramma voor warmtewisselaars. De investering zal worden besteed aan het vergroten van de productie-, distributie- en servicecapaciteit op vier bestaande Alfa Laval-vestigingen in Zweden, Italië, China en de VS. De beslissing om de capaciteitsinvesteringen te verhogen is gebaseerd op de toegenomen vraag om klanten te ondersteunen bij de voortdurende wereldwijde energietransitie.

"Hoewel de wereldeconomie volatiel blijft, zien we een sterke vraag naar onze producten in energiegerelateerde toepassingen, zowel in het traditionele aanbod als in nieuwe en groeiende gebieden zoals waterstof, warmtepompen en datacenters", zegt Tom Erixon, President en CEO van Alfa Laval. “Vorig jaar hebben we de beslissing genomen om de capaciteit te vergroten om een deel van de onevenwichtigheden in de vraag aan te pakken, en nu zien we extra groeimogelijkheden. De investeringsaankondiging van vandaag is daar een gevolg van.”

Dit is Alfa Laval

Alfa Laval is een wereldleider op het gebied van warmteoverdracht, centrifugale scheiding en vloeistofbehandeling, en is actief op het gebied van energie, scheepvaart en voedsel en water en biedt zijn expertise, producten en service aan een breed scala van industrieën in zo'n 100 landen . Het bedrijf zet zich in voor het optimaliseren van processen, het creëren van verantwoorde groei en het stimuleren van vooruitgang om klanten te ondersteunen bij het bereiken van hun zakelijke doelen en duurzaamheidsdoelstellingen.

De innovatieve technologieën van Alfa Laval zijn gericht op het zuiveren, verfijnen en hergebruiken van materialen, waardoor een meer verantwoord gebruik van natuurlijke hulpbronnen wordt bevorderd. Ze dragen bij aan verbeterde energie-efficiëntie en warmteterugwinning, betere waterbehandeling en lagere emissies. Daarmee versnelt Alfa Laval niet alleen het succes voor zijn klanten, maar ook voor mensen en de planeet. De wereld beter maken, elke dag.

Alfa Laval heeft 17.900 medewerkers. De jaaromzet in 2021 bedroeg SEK 40,9 miljard (ongeveer EUR 4 miljard). Het bedrijf is genoteerd aan Nasdaq Stockholm.

www.alfalaval.nl

 

Tags

Alles

Gerelateerde content: