Datacenterkoeling

Miljoenen servers in datacenters over de hele wereld genereren enorme hoeveelheden warmte tijdens het bewerken en verwerken van gegevens. De platenwarmtewisselaars van Alfa Laval minimaliseren de behoefte aan traditionele koeling.

Koelapparatuur voor datacenters van Alfa Laval biedt u

  • De hoogste energie-efficiëntie - geïntegreerd in elke oplossing
  • Een breed scala aan oplossingen om te profiteren van mogelijkheden voor vrije koeling en warmteterugwinning
  • Betrouwbare prestaties en onderhoudsgemak voor maximale uptime
  • Gegarandeerde prestaties door AHRI-certificering

De platenwarmtewisselaars van Alfa Laval zijn industriestandaard in de koudetechniek. Ontworpen voor een optimale en volledige tegenstroom, bieden ze een efficiënte oplossing voor warmteoverdracht en besparen ze ruimte in het datacenter. Het ontwerp biedt een kleine voetafdruk, de flexibiliteit om de warmteoverdracht aan te passen aan veranderde omstandigheden, en is zeer gemakkelijk te onderhouden.

.

De sleutel tot duurzame datacenters

Aangezien datacenters zich richten op het bouwen van een "groener" internet, is het van cruciaal belang om de energie-efficiëntie van de benodigde koeling te verbeteren. Alfa Laval is al tientallen jaren een vertrouwde partner in de sector en werkt nauw samen met klanten om betrouwbaardere en duurzamere systemen voor datacenterkoeling te ontwerpen. Met meer dan 80 jaar ervaring in warmteoverdracht kunnen we geavanceerde apparatuur en unieke expertise aanbieden. Zodoende ontstaan nieuwe mogelijkheden om vrije koeling en energiebesparingen te realiseren in serverruimtes van elke omvang, over de hele wereld.

Groenere oplossingen mogelijk maken

Gemiddeld gaat maar liefst 40% van het stroomverbruik van een datacenter naar het koelen van de servers. Gelukkig bestaat de technologie al om deze koelsystemen energiezuiniger en betrouwbaarder te maken. Bekijk deze video om meer te weten te komen over het verbeteren van duurzaamheid met de nieuwe generatie platenwarmtewisselaars van Alfa Laval.

Meer informatie over onze unieke technologie voor warmtewisselaars

Efficiënte en betrouwbare technologie: dat is wat we doen

Alleen Alfa Laval biedt een volledig portfolio aan warmtewisselaars voor datacenters met prestatiecertificering van het onafhankelijke Air-Conditioning, Heating and Refrigeration Institute (AHRI). Dit verzekert u van efficiënte prestaties, maar uiteindelijk is de apparatuur alleen nog maar het begin. Ontdek hoe we vanaf dag één met u kunnen samenwerken om ervoor te zorgen dat uw koelsysteem betrouwbare, langdurige duurzaamheid levert.

Meer informatie over AHRI-prestatiecertificering

Unieke expertise om duurzaamheid over de langere termijn te waarborgen

Vervuiling kan zowel de verwachte levensduur van uw warmtewisselaar als de thermische prestaties aanzienlijk verminderen. Met Alfa Laval als uw partner heeft u toegang tot toonaangevende experts op het gebied van chemie en materiaaltechnologie. Ze kunnen met u samenwerken om de mogelijke oorzaken van vervuilingsrisico's te identificeren en aangepaste strategieën te ontwikkelen om u te helpen deze te vermijden. 

Meer informatie over Materiaaltechnologie & chemielaboratorium en testcentrum

DataCenterCooling herobanner 640x360

Bent u een systeemintegrator, consultant

of wilt u gewoon meer informatie?

Hebt u BIM-bestanden nodig?

Warmtewisselaars van Alfa Laval zijn nu beschikbaar in de digitale omgeving voor BIM-objecten. Bekijk en download BIM-bestanden (Building Information Modelling) voor uw oplossingen voor warmteoverdracht.

.

Vragen? Uitdagingen? Ondersteuning? Maak u geen zorgen - daarvoor zijn wij er

Wilt u weten hoe de juiste technologie uw datacenterproject kan helpen ecologische doelen te bereiken? Vul het formulier in en een van onze experts neemt contact met u op voor meer informatie.

We maximaliseren uw uptime

Alfa Laval heeft een echt wereldwijd servicenetwerk, met ervaren technici bij u in de buurt die er kunnen zijn precies wanneer u ondersteuning nodig hebt. Van begeleiding bij systeemontwerp en installatie tot training voor uw operators, oplossen van problemen, routinematig onderhoud en zelfs aangepaste reinigingsprotocollen. Wij ondersteunen u gedurende de lange levensduur van uw apparatuur. Aarzel vooral niet om contact met ons op te nemen.

Lees meer over ons serviceaanbod. 

service_480x360.jpg

De informatie wordt opgeslagen en verwerkt in overeenstemming met het privacybeleid van Alfa Laval.

De prestaties in de loop van de tijd op peil houden

Alle platenwarmtewisselaars met pakkingen hebben na verloop van tijd onderhoud nodig. Ons doel is om apparatuur te ontwikkelen met langere onderhoudsintervallen zodat de servicekosten kunnen worden geminimaliseerd.

Perfromance audits

Alfa Laval-experts beoordelen en analyseren de prestaties van uw apparatuur. Hierbij worden moderne tools gebruikt om vervuiling of andere risico's te detecteren, zodat al het onderhoud kan worden voorspeld en gepland om de uptime van het systeem te optimaliseren.

Cleaning In Place

Wanneer vervuiling optreedt, maakt een Alfa Laval CIP-systeem (cleaning in place) een snelle en gemakkelijke in-line reiniging van warmtewisselaars mogelijk zonder dat hiervoor de apparatuur hoeft te worden gedemonteerd. Alfa Laval gebruikt altijd milieuvriendelijke en biologisch gemakkelijk afbreekbare reinigingsmiddelen. Dankzij CIP hoeft uw apparatuur niet herhaaldelijk en onnodig te worden geopend. Hierdoor wordt zowel het verbruik van reserveonderdelen als het aantal manuren voor onderhoud drastisch verminderd.

Terugspoelapparatuur

Alfa Laval adviseert een terugspoelprocedure voor de binnenkomende stroom koelwater gedurende regelmatige korte periodes. Tijdens deze procedure wordt door de omgekeerde waterrichting opgehoopt vuil van het oppervlak van de platenwarmtewisselaar afgeschraapt en weggespoeld. Het gebruik van terugspoelapparatuur bespaart tijd en geld en minimaliseert stilstand.

Eis nieuwe normen

Introductie van 's werelds modernste platenwarmtewisselaars met pakkingen. Ontdek hoe onze nieuwe generatie platenwarmtewisselaars met pakkingen u een hogere efficiëntie, betere betrouwbaarheid en meer onderhoudsgemak bieden.

Vraag informatie aan

Vraag offerte aan voor Datacenterkoeling

Onderwerp