Datacenterkoeling

Energiezuinige koeling is essentieel voor het bouwen van duurzamere datacenters. Alfa Laval is al tientallen jaren een vertrouwd partner voor de IT-industrie, om samen met klanten te werken aan het ontwerpen van betrouwbare, milieubewuste koelsystemen voor data centers. Met 80+ jaren aan ervaring in warmteoverdracht, bieden we de expertise die nieuwe mogelijkheden creëert voor vrije koeling en energiebesparingen in serverruimten, ongeacht hun formaat. En dit doen we over de hele wereld.

data center cooling640x360

De sleutel naar duurzame datacenters

  • Geavanceerde platenwarmtewisselaar-technologie die de behoefte aan traditionele, mechanische koeling minimaliseert
  • Reduceer uw elektriciteitsrekening en milieu-impact met unieke oplossingen voor maximale efficiëntie en geminimaliseerd stroomverbruik
  • Een uitgebreid pakket aan oplossingen om duurzaamheid een boost te geven door te profiteren van vrijekoeling en terugwinnen van wamte
  • Innovaties om betrouwbaarheid en onderhoudsgemak te verbeteren helpen u de beschikbaarheid te maximaliseren en onderhoud te vereenvoudigen
  • Onafhankelijke AHRI-certificering biedt gegarandeerde zekerheid ten aanzien van de thermische prestaties van warmtewisselaars

Bent u klaar om de toekomst van groene IT in uw data center te zien? Neem dan contact met ons op.

Koeling van uw datacenter, zoals u dat wilt.

Alfa Laval platenwarmtewisselaars zijn de industriestandaard in koeling van datacenters. Ze zijn ontworpen om tegen de stroom in te werken en vormen een efficiënte oplossing voor warmteoverdracht terwijl ze ruimte besparen in datacenters. De platenwarmtewisselaars van Alfa Laval laten toe de warmteoverdracht aan te passen aan elke verandering in het proces en zijn zeer onderhoudsvriendelijk. Koeling van uw datacenter, zoals u dat wilt.

data center center cooling overview

1. Koeltoren interchanger

2. Vrije koeling datacenter met water

3. Vrije datacenter koeling met lucht

4. Warmteterugwinning

5. Vloeistofkoeling

In de schijnwerpers

Doe mee aan een serie webinars over koelsystemen

Koeltoepassingen ondergaan een snelle transformatie, waarbij de drijfveren voor duurzaamheid nieuwe uitdagingen creëren. Maar Alfa Laval kan helpen. Sluit u aan bij onze vakexperts voor de allereerste webinarserie ooit gewijd aan de nieuwste trends - en oplossingen - die onze sector vormgeven. Neem live deel - of kijk on-demand op een tijd die u het beste schikt!

Reserveer uw plaats voor ons volgende webinar

Toegewijd aan samenwerking in de industrie

Alfa Laval werkt nauw samen met datacenterpartners om de toekomstige mogelijkheden van groenere IT te bevorderen. Daarom zijn we blij met onze samenwerkende rol als leden van twee brancheorganisaties: de Swedish Data Center Industry Association en het Open Compute Project.

Luister naar de experts

Duik in de wereld van datacenters en warmteoverdracht en leer meer over de volgende stappen naar energieneutraal. Neem deel aan onze podcast Exchanges on Exchangers en kom meer te weten over efficiënte datacenters.

Lees verder

Hebt u BIM-bestanden nodig?

Warmtewisselaars van Alfa Laval zijn nu beschikbaar in de digitale omgeving voor BIM-objecten. Bekijk en download BIM-bestanden (Building Information Modelling) voor uw oplossingen voor warmteoverdracht.

header tools 640x360

De nieuwe standaard voor uw koelsysteem

Met tientallen jaren ervaring aan onze zijde, is Alfa Laval pionier op het gebied van 's werelds modernste ontwerpen voor platenwarmtewisselaars met pakkingen. Ontdek hoe onze nieuwe generatie technologieën uw datacenter efficiënter, betrouwbaarder en onderhoudsvriendelijker kan maken.

Demand-new-standards 640x360

Groenere oplossingen beschermen en faciliteren

Gemiddeld wordt maar liefst 40% van het stroomverbruik van een datacenter gebruikt voor het koelen van de servers. Gelukkig bestaat de technologie om deze koelsystemen energiezuiniger en betrouwbaarder te maken al. Bekijk deze video om meer te weten te komen over het potentieel voor meer duurzaamheid met de volgende generatie platenwarmtewisselaars van Alfa Laval.

Ontdek meer over onze unieke technologie voor warmtewisselaars

Efficiënte en betrouwbare technologie: dat is wat we doen

Alleen Alfa Laval biedt een volledig portfolio warmteoverdrachttechnologie voor datacenters met prestatiecertificering van het onafhankelijke Air-Conditioning, Heating and Refrigeration Institute (AHRI). Dit geeft u de zekerheid van efficiënte prestaties, maar uiteindelijk is de apparatuur slechts het begin. Ontdek hoe we vanaf dag één met u kunnen samenwerken om ervoor te zorgen dat uw koelsysteem ​​betrouwbare, langdurige duurzaamheid levert.

Meer informatie over AHRI-prestatiecertificering voor thermische prestaties

Unieke expertise om op lange termijn betrouwbare duurzaamheid te waarborgen

Vervuiling kan zowel de verwachte levensduur van uw warmtewisselaar als de thermische prestaties ervan aanzienlijk verminderen. Met Alfa Laval als uw partner heeft u toegang tot 's werelds toonaangevende experts op het gebied van chemie en materiaaltechnologie. Ze kunnen met u samenwerken om de mogelijke oorzaken van vervuilingsrisico's te identificeren en aangepaste strategieën te ontwikkelen om u te helpen dit te voorkomen.

Meer informatie over ons Materials Technology & Chemistry Center

.
Koeling datacenter

Systeemintegrator? Adviseur?

Of anders gewoon op zoek naar meer diepgaande informatie? Bezoek onze pagina voor BIM-modellen, trainingsvideo's en ontwerpondersteuning, waar u ook meer contactgegevens kunt vinden

.

Geavanceerde oplossingen voor datacenters

Platenwarmtewisselaars met pakkingen

De volgende generatie industriële platenwarmtewisselaars met pakkingen van Alfa Laval stellen nieuwe normen op het gebied van thermische efficiëntie, mechanische betrouwbaarheid en onderhoudsgemak. Ze zijn de sleutel tot duurzamere koeling van datacenters.

prod gphe

Gesoldeerde en fusion-bonded platenwarmtewisselaars

Alfa Laval beschikt over het meest uitgebreide portfolio van gesoldeerde platenwarmtewisselaars op de markt, met een reeks oplossingen die zijn geoptimaliseerd voor de duurzamere, natuurlijke koudemiddelen van vandaag. Ontdek hoe u kunt profiteren van ‘meer met gesoldeerd’.

prod brazed

Cilindrische filtermanden

Alfa Laval biedt een reeks automatisch zelfreinigende filters en zeven, die worden gebruikt om warmtewisselaars in koelsystemen te beschermen tegen verstopping, vervuiling en corrosie. Verminder het risico van ongeplande stilstand en verleng de onderhoudsintervallen.

prod cylindrical filter baskets

Meer weten over ons uitgebreide serviceaanbod? Klik hier.

Ondersteuning om uw uptime te maximaliseren

Alfa Laval heeft een werkelijk wereldwijd servicenetwerk, met ervaren technici in uw omgeving die er kunnen zijn met de ondersteuning die u nodig heeft - precies wanneer u die nodig heeft. Van begeleiding bij systeemontwerp en installatie tot training voor uw operators, troubleshooting, routineonderhoud en zelfs aangepaste reinigingsprotocollen, wij staan ​​aan uw zijde gedurende de lange levensduur van uw apparatuur. Hier zijn slechts enkele manieren waarop we u kunnen ondersteunen om uw uptime te maximaliseren:

Prestatie-audits

Onze getrainde experts beoordelen en analyseren de werkelijke thermische prestaties van uw apparatuur. Met behulp van moderne tools kunnen ze vervuiling en soortgelijke risico's detecteren, zodat u uw onderhoudsbehoeften beter kunt plannen om de uptime van het systeem te optimaliseren.

datacoolingcenterchart 640x360

Cleaning-in-place

Alfa Laval CIP-systemen (Cleaning-in-place) maken een snelle en gemakkelijke in-line reiniging van warmtewisselaars mogelijk, zodat vervuiling kan worden tegengegaan. Met milieuvriendelijke, biologisch afbreekbare reinigingsmiddelen elimineert onze CIP het onnodig herhaaldelijk openen van uw apparatuur. Hierdoor wordt zowel het verbruik van reservedelen als het vereiste aantal manuren voor onderhoud drastisch verminderd.

DCC-CIP-RC-640x360

Terugspoeling

Alfa Laval adviseert een regelmatige, kortdurende terugspoeling voor de binnenkomende stroom koelwater. Tijdens deze procedure wordt door de omgekeerde waterrichting opgehoopt vuil van het oppervlak van de platenwarmtewisselaar afgeschraapt en weggespoeld. Het gebruik van terugspoelapparatuur bespaart tijd en geld en minimaliseert stilstandtijd.

DCC-back-flush-RC-640x360
.

Vragen? Uitdagingen? Ondersteuning? Geen zorgen - dat is waar we voor zijn.

Wilt u weten hoe de juiste technologie uw datacenterproject kan helpen groenere doelen te bereiken? Vul het formulier in en een van onze experts neemt contact met u op voor meer informatie.

This information is stored and processed in accordance to our privacy policy.