Alfa Laval - Marine

Marine

Of u nu schepen bouwt of vaart, u hebt oplossingen nodig die u vooruit helpen. Met onze Marine Division werken we bij Alfa Laval met u samen om een efficiënte en betrouwbare werking, het naleven van maritieme wetgeving en productiviteit te garanderen. Kortom, onze oplossingen verhogen de prestaties. Gedurende de hele levensduur van het schip. Met onze Marine Division bouwen we bij Alfa Laval voort op een eeuwenlange inzet voor levenslange scheepsprestaties en bieden we oplossingen voor de belangrijkste uitdagingen voor het hele schip. En gemoedsrust wereldwijd.

Complete marine solutions

Samen sterk voor optimale scheepsprestaties

  • Breed scala aan beproefde apparatuur voor de scheepvaart die de meeste kritieke activiteiten aan boord omvat
  • Kennis en praktische expertise om apparatuur te integreren in volledige toepassingen en innovatieve oplossingen voor de scheepvaart
  • Meer dan een eeuw maritieme service en tientallen jaren ervaring met scheepswerven in het bieden van toekomstbestendige oplossingen

We helpen scheepseigenaren en rederijen bij het zekerstellen van betrouwbare naleving van de maritieme wetgeving, zowel door middel van speciale nalevingstechnologieën als door de overgang naar nieuwe brandstoffen te ondersteunen.

Door de betrouwbaarheid en het gebruiksgemak centraal te stellen, helpen we u als volgt:

  • De productiviteit verhogen
  • De motor beschermen
  • De energie-efficiëntie verhogen en afval minimaliseren
  • Bijdragen aan hogere inkomsten en lagere levenscycluskosten
StormGeo PR 1920x480
StormGeo PR 640x360

Nieuwe overname

Alfa Laval heeft de overname van StormGeo afgerond

In de schijnwerpers

Over COVID-19 en onze maritieme activiteiten

Als bedrijf doen we ons uiterste best om werknemers, klanten en andere belangrijke belanghebbenden te beschermen door de verspreiding van het virus tot een minimum te beperken. Waar beperkingen bestaan en waar de mogelijkheden dit toelaten, verrichten we een groter deel van ons werk online. Maar hoewel we in ons hele bedrijf voorzichtig zijn, gaat onze ondersteuning aan klanten - zowel wereldwijd als lokaal - ononderbroken door.

Sameer Kalra 640x360

Zorg dat u blijft varen in 2020 - en daarna

Het jaar 2020 is aangebroken, met de wereldwijde sulphur cap, nieuwe brandstoffen en een hele reeks kwesties aan boord. Alfa Laval heeft de oplossingen en kennis om u te helpen bij het aanpassen, van brandstofbehandeling tot uitlaatgasreiniging. Hoewel ze nu uw dringende zorgen aanpakken, bouwen onze antwoorden voort op 100 jaar ervaring in het werken met maritieme uitdagingen. Wat nog belangrijker is, ze zullen u tot ver in de toekomst van dienst zijn.

2020 and beyond 640x360

Verken onze webinars

In Alfa Laval Marine Talks gaan we dieper in op de uitdagingen en veranderingen waarmee uw maritieme activiteiten worden geconfronteerd. In deze webinars krijgt u up-to-date analyses, kennis en oplossingen aangereikt om u op de juiste koers te houden. Ze worden er besproken door onze scheepvaartexperts en enkele van de knapste koppen in de maritieme sector.

Marine Talks 640x360

Herziene G8-richtlijnen van de IMO – nu van kracht

Vanaf 28 oktober 2020 gelden er strengere IMO-regels voor de typegoedkeuring van ballastwaterbehandelingssystemen. Kortom, door de IMO herziene G8-richtlijnen zijn de meeste havens niet meer toegankelijk voor nieuwe systemen die zijn geïnstalleerd zonder dat het certificaat is aangepast.

G8 October vignette640x360

Alfa Laval aan boord

Alfa Laval heeft een scala aan apparatuur voor aan boord van uiteenlopende typen vaartuigen. Verken ons aanbod.

2020 and beyond 640x360

NEAR marine

Lees en abonneer u op Alfa Lavals maritieme nieuwsbrief. Zo ontvangt u het laatste nieuws over apparatuur en oplossingen.

NEAR Autumn 2019 640x360

Scheepvaart service

Scheepvaart service-oplossingen voor echte gemoedsrust.

Marine service 640x360

Aanbod aan de maritieme industrie

Onze 'Marine Essentials' catalogus biedt een breed scala aan beproefde apparatuur. Voor de meeste kritieke activiteiten aan boord.

Marine essentials front cover

Alfa Lavals maritieme video's

Een selectie van onze maritieme apparatuur in actie in uiteenlopende toepassingen.

Video 640x360

Alfa Laval Test & Training Center

In ons Test & Training Center worden onze apparatuur en toepassingen voor de scheepvaart getest op de schaal van een zeeschip maar met de controle en het gemak die op zee niet kunnen bestaan.

Alfa Laval Test and Training Centre 640x360

Uw uitdagingen - onze oplossingen

De toekomst is niet meer zo ver weg als het ooit leek. Dat is ook niet zo eenvoudig. Het is de taak van Alfa Laval om u klaar te houden voor de toekomst, wat die ook brengt of hoe snel die er is.

PureThinking 640x360

Alfa Laval invests in the development of air lubrication technology for sustainable shipping

Air lubrication for marine vessels is a developing solution that will radically reduce fuel consumption and environmental impact. Having acquired a minority stake in Marine Performance Systems B.V., a Rotterdam-based maritime technology company, Alfa Laval will be instrumental in making this long-sought technology a commercial reality.

MPS Tharsis mv02 credit MPS 640x360

Alfa Laval and NMRI have succeeded in onboard CO2 capture testing using an exhaust gas cleaning system

As the marine industry strives for a decarbonized future, Alfa Laval and partners are investigating the technologies needed to achieve it. One of the opportunities is carbon capture and storage (CCS), which took a step towards realization in recent testing performed by Alfa Laval and Japan’s National Maritime Research Institute (NMRI).

PureSOx 2021 640x360

Alfa Laval and Wallenius agree on a joint venture to develop modern wind propulsion

With an aim to radically reduce the marine industry’s carbon footprint and overall emissions, Alfa Laval and Wallenius have announced their intent to form a new 50/50joint venture. AlfaWall Oceanbird will focus on the development and realization oftechnology for fully wind-powered vessel propulsion.

Oceanbird 640x360
.

Connected services voor apparatuur voor de scheepvaart

Onze connectiviteit voor uw systemen aan boord creëert slimme kansen om de eigendomskosten te verlagen en gemoedsrust te garanderen. Toegang op afstand betekent minder en kortere servicebezoeken maar ook mogelijkheden voor optimalisatie in de hele vloot. Ontdek het groeiende aanbod van digitale services van Alfa Laval en leg de link tussen data en waardecreatie.

Marine-connect-vignettev2

Een koolstofneutraal brandstofcelsysteem op basis van methanol krijgt vorm in het Alfa Laval Test & Training Center

In het Alfa Laval Test & Training Center in het Deense Aalborg wordt een innovatief brandstofcelsysteem gebouwd op basis van HTPEM-technologie (High-Temperature Proton Exchange Membrane) van Blue World Technologies. De testinstallatie, die methanol als brandstof zal gebruiken, zal het potentieel van de technologie als aanvullende energiebron voor de scheepvaart onderzoeken. Het project, dat wordt gefinancierd door het Deense EUDP-programma (Energy Technology Development and Demonstration Program), is een gezamenlijke inspanning van brandstofcelproducent Blue World Technologies, Alfa Laval en scheepseigenaren DFDS, Maersk Drilling en Hafnia.

Mads Friis Jensen and Lars Bo Andersen 640x360

Grootschalige methanoltests gaan van start in het Alfa Laval Test & Training Center

Binnenkort wordt er gestart met grootschalige tests met methanol als scheepsbrandstof in het Alfa Laval Test & Training Center in Aalborg, Denemarken. In nauwe samenwerking met MAN Energy Solutions en andere partners zal Alfa Laval de mogelijkheid onderzoeken om de 2 MW viertaktdieselmotor van het centrum op methanol te laten draaien. Zonder aanpassingen of een andere pilotbrandstof. Het testen is de derde fase in een lopend onderzoeksproject dat wordt gefinancierd door het Deense EUDP-programma (Energy Technology Development and Demonstration Program).

LarsSkytteJorgensenVicePresidentTechnologyDevelopment 640x360

Alfa Laval voegt zich als Strategic Corporate Partner bij het Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping

Alfa Laval en het Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping hebben aangekondigd dat ze een strategische samenwerking zijn aangegaan met de ondertekening van een Strategic Corporate Partnership Agreement met betrekking tot de ontwikkeling van koolstofvrije oplossingen voor de scheepvaartsector. Dit maakt Alfa Laval een officiële partner van het Center.

Søren Helmuth Jensen 640x360

Spelers in de maritieme sector bundelen de krachten om het decarbonisatiepotentieel van brandstofcellen met een vast oxide te realiseren

Alfa Laval, DTU Energy, Haldor Topsoe, Svitzer en het Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping gaan een gezamenlijk project aan om de ontwikkeling van SOFC-technologie (Solid Oxide Fuel Cell) te versnellen. Gefinancierd door een subsidie van het Deense EUDP-programma (Energy Technology Development and Demonstration Program), zullen de partners een zeer efficiënte oplossing nastreven met de schaalbaarheid om de decarbonisatie van de scheepvaartsector te ondersteunen.

Sameer Kalra 640x360

Profiteer van de voordelen van LNG

Vind oplossingen waarmee u maximaal voordeel haalt uit LNG als brandstof.

LNG as fuel 640x360

Verken meer

Manieren vinden met onze maritieme service

Meer dan ooit zijn de maritieme service-experts van Alfa Laval druk in de weer om in te spelen op uw behoeften. Gezien de gesloten grenzen, de strenge beperkingen en de gezondheidszorgen overal waar mensen elkaar ontmoeten, vraagt de huidige situatie wel om een andere manier van werken. Hier vindt u verhalen over inspirerende en innovatieve manieren waarop wij services verzorgen. Aan het woord zijn de vastberaden technici die alles waarmaken.

Finding ways
.