Olieraffinaderijen

De raffinage van ruwe olie is goed voor 6-8% van het totale industriële energieverbruik, waarbij de energiekosten voor sommige raffinaderijen oplopen tot 50% van de totale operationele kosten. Verbetering van de energie-efficiëntie is daarom essentieel voor alle raffinaderijen en in alle processen, met de nadruk op de belangrijkste energieverbruikers. Atmosferische en vacuümdestillatie van ruwe olie vertegenwoordigen vaak wel 30% van het totale energieverbruik van een raffinaderij. Het optimaliseren van processen op de juiste manier kan dit echter met maar liefst 25% verminderen!

Alfa Laval heeft ruime ervaring met partnerschappen met raffinaderijen om deze vitale processen te optimaliseren en de potentiële efficiëntie van moderne oplossingen te maximaliseren. Door gebruik te maken van compacte, gelaste platenwarmtewisselaars die tot vijf keer efficiënter zijn dan traditionele shell-and-tubes, hebben wij klanten geholpen hun energieverbruik en CO2-uitstoot aanzienlijk te verminderen. Dit levert ook een groot aantal secundaire voordelen op, zoals een grotere productiecapaciteit, een betere productopbrengst en -kwaliteit, een betrouwbaardere proces-uptime en lagere projectinvesteringskosten.

cleantech_refinery210108.jpg

 

Crude oil refineries annual emissions reductions calculation

Bekijk de cijfers: energie-efficiëntiepotentieel in raffinaderijen

Wist u dat de geïnstalleerde platenwarmtewisselaars van Alfa Laval jaarlijks 54 TWh energie besparen in raffinaderijen, vergeleken met wat ze zouden verbruiken met minder efficiënte, conventionele warmtewisselaars? De overeenkomstige vermindering van de CO2-uitstoot bedraagt meer dan 13 miljoen ton.

Stelt u zich eens voor dat elke raffinaderij voor al zijn processen zou overschakelen op efficiëntere, compacte gelaste platenwarmtewisselaars. We kunnen het energieverbruik met 23% en de wereldwijde koolstofuitstoot met 245 miljoen ton verminderen. Dat is het equivalent van wat heel Spanje in een heel jaar uitstoot!

Wilt u meer weten over hoe Alfa Laval de energie-efficiëntie van raffinaderijen kan maximaliseren? Download onze infographic voor meer cijfers.


Download onze infographic

Ervaringen van klanten

crude oil refinery in China

Milieudoelstellingen halen in de olieraffinage-industrie

Hengli Group is een van China's grootste olieraffinaderijen en heeft ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen. Hun doel is zelfs om hogere normen te handhaven dan de milieuvoorschriften van de Chinese regering. Lees het volledige verhaal om te weten te komen hoe zij het energieverbruik met 30% verminderden na het maximaliseren van de efficiëntie in de ruwe destillatie-eenheid van hun nieuwe ultramoderne raffinaderij op Changxing Island.


Meer informatie

Oil refinery in Sweden

Verfijnen en verminderen: hoe een hogere energie-efficiëntie uiteindelijk leidt tot lagere kosten

Voor het grootste brandstofbedrijf van Zweden leidde de vervanging van vier bestaande buizenwarmtewisselaars door slechts één compacte platenwarmtewisselaar van Alfa Laval tot een energiebesparing van 7 MW. Het stelde hen verder in staat de CO2-uitstoot met 14.600 ton per jaar te verminderen. Bekijk hun verhaal en ontdek hoe zij gebruik maakten van de expertise van Alfa Laval in het optimaliseren van de energie-efficiëntie in raffinaderijen.


Meer informatie

Oil refinery in the USA

Verbetering van de efficiëntie bij de grootste olieraffinaderij van de VS

De Valero Energy Corporation begon als een kleine regionale olieraffinaderij in het zuidwesten van de Verenigde Staten. Tegenwoordig is het een toonaangevend bedrijf dat hoge eisen stelt aan verantwoord ondernemen en milieubewustzijn. Lees hoe hun nauwe relatie met Alfa Laval hen in staat heeft gesteld de energieterugwinning te maximaliseren door een thermisch rendement dat ver boven de traditionele industrienormen ligt.


Meer informatie

Onze oplossingen

Alfa Laval Compabloc plate heat exchanger

Alfa Laval Compabloc

Alfa Laval Compabloc is de kampioen van de warmtewisseling: een technisch beproefde, zeer efficiënte oplossing bij hoge druk of temperaturen, ook voor diensten met veel vervuiling en zware media. Tegenwoordig zijn er meer dan 2600 Compabloc-warmtewisselaars geïnstalleerd in kritieke raffinaderijprocessen. Daarvan zijn er meer dan 1000 in ruwe destillatieprocessen, waar hun verbeterde energie-efficiëntie raffinaderijen in staat stelt de CO2-uitstoot met ten minste 25% te verminderen in vergelijking met traditionele oplossingen.


Meer informatie

Alfa Laval welded spiral heat exchanger

Gelaste spiraalwarmtewisselaars

De spiraalvormige warmtewisselaars van Alfa Laval zijn ontworpen voor de meest veeleisende warmteoverdracht. Dankzij het unieke ontwerp voorkomen ze een slechte verdeling van de stroom, waardoor de vervuiling wordt geminimaliseerd, ongeacht of één of beide vloeistoffen sterk vervuilend zijn. Zo houden onze spiraalwarmtewisselaars het rendement en de beschikbaarheid altijd op een maximaal niveau. Bij sommige processen, zoals het hydrokraken van residuen, kunnen ze u zelfs helpen de omzettingsgraad en de productopbrengst te maximaliseren.


Meer informatie

Alfa Laval Packinox plate heat exchanger

Alfa Laval Packinox

Een Packinox-warmtewisselaar is ideaal voor grote gecombineerde toevoer-effluenttoepassingen bij katalytische reformeren en aromatische productieprocessen. Dankzij zijn uitstekende thermische prestaties, superieure hydraulische efficiëntie en compacte voetafdruk kunt u de energie-efficiëntie optimaliseren en de procescapaciteit maximaliseren tegen de laagste milieuvoetafdruk. Een Packinox wint meer warmte terug bij een lagere cyclusdrukval dan traditionele oplossingen, waardoor minder investeringen nodig zijn voor de toevoeroven en de capaciteit van de recyclegascompressor.

Meer informatie

Ontdek de voordelen van een samenwerking met Alfa Laval

De efficiëntie van de processen van uw raffinaderij is essentieel om concurrerend te blijven, en er zijn vaak grote mogelijkheden voor verbeteringen. Door uw raffinageprocessen zo te ontwerpen dat de meest efficiënte oplossingen volledig worden benut, kunt u zowel de winstgevendheid als de duurzaamheid aanzienlijk verhogen. Met Alfa Laval als uw partner krijgt u toegang tot toonaangevende expertise op het gebied van procesoptimalisatie. Betrek ons vroeg bij het ontwerp van het basisproces om te profiteren van onze unieke knowhow.

oil-refinery-green-grass-plants-sunset


cleantech_symbol_RGB_png.png

Duurzaam partnerschap

Neem contact met ons op voor meer informatie

Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze duurzame oplossingen

Neem contact op

Uw informatie wordt opgeslagen en verwerkt in overeenstemming met en ons privacy- en databeschermingsbeleid.