Cleaning-in-Place betaalt zichzelf terug

Cleaning-in-Place CIPWanneer verontreiniging optreedt, is met een CIP-systeem van Alfa Laval snelle en eenvoudige reiniging van warmtewisselaars en separatoren mogelijk zonder demontage van uw apparatuur. Daarnaast kan Alfa Laval een CIP-oplossing bedenken voor uw specifieke situatie, zoals voor een zeer grote warmtewisselaarinstallatie of in gevarenzones waar explosieveilige apparatuur vereist is.

Lagere operationele kosten

Door een eind te maken aan het herhaaldelijk en onnodig openen van uw apparatuur vermindert u drastisch het verbruik van reservedelen en het aantal benodigde manuren voor reiniging.Cleaning-in-Place CIP

Snel en effectief reinigen

De CIP-systemen van Alfa Laval kunnen direct op uw warmtewisselaars of separatoren worden aangesloten en laten een mengsel van verwarmde niet-toxische reinigingsmiddelen circuleren die aanslag, productafzettingen en biologische verontreinigingen op een effectieve wijze verwijderen. Dit zorgt voor schone procesoppervlakken en herstelt de prestaties van uw apparatuur.

Modulaire CIP-systemen

Kies uit een breed aanbod aan CIP-modules en -systemen van Alfa Laval die zijn vervaardigd uit roestvast staal of polyethyleen (de allerkleinste modules).

Individueel ontworpen CIP-systemen – Geschikt voor zeer grote warmtewisselaars die om individueel ontworpen CIP-oplossingen vragen.