Stel hogere eisen
T10BNB herobannermobile

Stel hogere eisen...en verleg grenzen

Alfa Laval Industrial line - de nieuwste release

Boost uw efficiëntie en duurzaamheid met de Alfa Laval T10

De M10 van Alfa Laval is al lange tijd de meest veelzijdige platenwarmtewisselaar in de industrie. De warmtewisselaar kan hoge thermische prestaties leveren in een brede waaier van toepassingen, waarmee dit model een wereldwijde standaard heeft gezet voor energie-efficiëntie en duurzaamheid. Maar voor ons is het zetten van de standaard nooit goed genoeg. Daarom hebben we - als opvolger van de M10 - de T10 ontwikkeld die nieuwe grenzen doorbreekt.

Maak kennis met de T10

Gebouwd met een revolutionair nieuw plaatconcept, elimineert T10 het compromis tussen efficiëntie en drukval. Het nieuwe ontwerp biedt een betere oplossing voor ongelijke debieten, waardoor het mogelijk wordt de prestaties van de warmtewisselaar te optimaliseren in lijn met de specifieke positie in uw processen.

Het resultaat is tot 30% meer efficiëntie en minder vervuiling, wat zich vertaalt in betrouwbare, rendabele prestaties. En dat is nog maar het begin.

Ongeacht de toepassing, creëert het daadwerkelijk duurzame, energiebesparende ontwerp van de T10 extra mogelijkheden om milieudoelstellingen te realiseren. Bovendien zorgt het nieuwe plaatconcept voor lagere total cost of ownership dankzij een kleinere footprint en verminderde onderhoudsbehoeften.

 

 

T10 product

 

Een grensverleggend plaatconcept

Het nieuwe T10 plaatconcept is gebaseerd op gepatenteerde Alfa Laval kenmerken die verbeterde thermische efficiëntie combineren met een betrouwbare warmtewisselaar die gemakkelijker te onderhouden is.

Het FlexFlow™ plaatontwerp biedt nieuwe mogelijkheden voor toepassingen met media met ongelijke debieten of specifieke thermische vereisten. Het asymmetrische patroon maakt het mogelijk om tien verschillende kanalen te creëren met slechts twee platen. T10-warmtewisselaars kunnen daardoor een betere thermische oplossing bieden, passend bij hun specifieke posities, met een hogere efficiëntie en minder drukval. 

SteerLock ™ plaatuitlijning maakt het mogelijk om de warmtewisselaar te monteren met een asymmetrische of symmetrische kanaalconfiguratie. SteerLock ™ houdt platen perfect uitgelijnd, waardoor lekkages of beschadiging van de warmtewisselaar voorkomen worden. Het hanteren van de platen tijdens onderhoudswerkzaamheden is hierdoor ook gemakkelijker.

Een warmtewisselaar met een kleinere footprint

De Compact frame-functie biedt meer capaciteit met een kleinere footprint. Door een slimme draagstang kan een maximaal aantal platen of cassettes in het frame, terwijl de voor onderhoud benodigde ruimte tot een minimum beperkt blijft. Het ontwerp maakt sneller en veiliger onderhoud mogelijk waardoor downtime minimaliseert en onderhoudskosten verminderen.

 

Technisch artikel: Streven naar langetermijn-energiebesparingen

Dit technische artikel geeft een overzicht van de verschillende manieren waarop moderne warmtewisselaars kunnen bijdragen aan de algehele energiebesparing in industriële verwarmings-en koeltoepassingen. Of u nu apparatuur overweegt voor een nieuwe installatie, het upgraden van uw bestaande warmtewisselaars onderzoekt of de mogelijkheden voor het uitbreiden van uw capaciteit aan het verkennen bent, deze informatie komt altijd van pas.

Kenmerken die nieuwe standaarden zetten

Meer informatie over de nieuwe generatie kenmerken die T10 helpen om alle nieuwe grenzen te doorbreken als het gaat om thermische prestaties en duurzaamheid in een breed scala van toepassingen en posities.

FlexFlowTM plaatontwerp

Verbetert thermische efficiency en optimaliseert de benutting van drukval

 

Compenserende pakkinggroef

Zorgt dat het beschikbare plaatoppervlak beter benut wordt, waardoor de thermische efficiëntie maximaal is.

 

CurveFlow™

CurveFlowTM distributiezone

Verbetert de verdeling van media over de plaat en minimaliseert het risico van vervuiling.

 

OmegaPortTM non-circulaire poortopeningen

Verbetert de uitstroming van media en de thermische efficiëntie.

SteerLockTM plaatuitlijning

Waarborgt een betrouwbare positionering van de plaat en onderhoudsgemak.

 

ClipGripTM pakkingbevestiging

Waarborgt een perfecte afdlichting en probleemloos onderhoud.

 

CompactFrame™

Compact frame

Verbetert de stroming van media en minimaliseert het risico van vervuiling.

 

Maak kennis met Alfa Laval T25

De volgende generatie T25 is verkrijgbaar met twee plaatconfiguraties die u helpen om energie-efficiëntie te boosten en de milieu-impact te minimaliseren. De T25-B is speciaal ontworpen voor hogedruktoepassingen die de dichtstbijzijnde temperatuur benadering vereisen, zoals:

  • Algemene HVAC-koeltoepassingen, waaronder de koeling van datacenters
  • Substations in stadskoelingnetwerken
  • Drukscheiders in hoogbouw of stadskoelingnetwerken

De Alfa Laval T25-P biedt een duurzame en flexibele warmteoverdrachtsoplossing voor industriële processen. Deze configuratie is ontworpen voor een betrouwbare werking onder de zwaarste omstandigheden. Voorbeelden zijn.

  • Warmteterugwinningstoepassingen zoals bij een amine interchanger
  • Service-intensieve toepassingen zoals het verwarmen van ruwe olie
  • Toepassingen waarbij de betrouwbaarheid vooropstaat, zoals het offshore ontwateren van ruwe olie

Alle Alfa Laval T25 warmtewisselaars zijn uitgerust met nieuwe generatie technologie:

  • OmegaPort™ non-circulaire inlaat en uitlaat: vermindert de drukval met tot 25% vergeleken met ronde poortontwerpen, resulterend in een lager energieverbruik van de pomp en lagere totale operationele kosten.
  • CurveFlow™ distributiezone, biedt een superieure verdeling in een kleiner gebied, zodat er meer ruimte beschikbaar is voor de warmteoverdracht. Dankzij de hogere thermische efficiëntie per plaat kan een kleiner platenpakket worden gebruikt, wat zorgt voor een lager gewicht van de warmtewisselaar en minder milieu-impact – naast de lagere onderhoudskosten gedurende de levensduur van de warmtewisselaar.
  • PowerArc™ plaatpatroonverdeler, verhoogt de stabiliteit van de platen, zowel tijdens montage als in bedrijf, zodat dunnere platen kunnen worden gebruikt. Dit resulteert in een hogere thermische efficiëntie, een lager gewicht en een verdere beperking van de milieu-impact.

Upgrade naar de nieuwe standaard voor efficiëntie

Bedrijven die momenteel werken met voorlopers van de T25 of de T10 (MX25 en M10) - hebben de mogelijkheid om de thermische efficiëntie te verhogen zonder de volledige warmtewisselaar te vervangen. Krijg de beschikking over alle voordelen door een upgrade naar het platenpakket van de nieuwe generatie!

Naast het terugdringen van uw energierekening, minimaliseert het nieuwe efficiënte platenpakket het risico van vervuiling, terwijl prestaties op niveau blijven en service-intervallen verlengd worden. Een geweldige manier om onderhoudskosten te verlagen tijdens de levensduur van de warmtewisselaar!

Neem contact met ons op voor meer informatie over het upgraden van uw warmtewisselaars.

Hoe kunnen wij u helpen?

Neem contact met ons op voor meer informatie over uw mogelijkheden of voor een advies op maat van onze specialisten over welke platenwarmtewisselaar het meest geschikt is voor uw toepassing.

T25 facing left

Voor HVAC toepassingen, bieden we tevens de AHRI prestatie gecertificeerde Alfa Laval AQ10T uitvoering.

AHRI certified logo

 

 

 

De Alfa Laval AlfaQ-reeks is gecertificeerd volgens het AHRI Liquid-to-Liquid Heat Exchangers (LLHE) certificeringsprogramma, dat waarborgt dat thermische prestaties overeenstemmen met de specificaties van de fabrikant. Alfa Laval’s nieuwe generatie kenmerken zijn tevens beschikbaar voor relevante maatvoeringen en configuraties van de AlfaQ-reeks. Meer informatie over deze reeks is beschikbaar op: www.alfalaval.com/AHRI.