2023-06-30 Product news

De Alfa Laval AC900 - een next-generation, enkel-circuit platenwarmtewisselaar, speciaal ontworpen voor laagdichtheid, laag-GWP koelmiddelen.

Bij het Net-zero lanceringsevenement in juni 2023, heeft Alfa Laval de AC900 geïntroduceerd. Het is de nieuwste toevoeging aan het groeiende portfolio van platenwarmtewisselaars. Met zijn extra grote gasuitlaatpoort is de enkel-circuit AC900 geoptimaliseerd voor zowel volledige als gedeeltelijke belastingsomstandigheden. Het dekt capaciteiten tussen 300 en 600 kW in koelmachines met schroefcompressoren, industriële koelmachines en warmtepomp-toepassingen.

Voldoen aan de behoeften van een turbulente markt

"De markten voor airconditioning en verwarming ervaren ongekende niveaus van turbulentie", zegt Malgorzata Moczynska, President Brazed & Fusion Bonded Heat Exchangers, Energy Division. "Warmtepompen vervangen in hoog tempo stoom- en gasboilers in industriële verwarmingssystemen. Sterker nog, in de nabije toekomst verwachten we dat de markt voor industriële warmtepompen met hoge temperatuur zal groeien, vooral in Centraal-Europa, Midden-Europa en de Scandinavische landen."

Een perfecte match voor zowel industriële warmtepompen als koelmachines

"Tegelijkertijd", vervolgt ze, "hebben nieuwe regelgevingen met betrekking tot F-gassen ook onverwachte uitdagingen gecreëerd - en zullen ze blijven creëren - voor fabrikanten van koelmachines en warmtepompen. Laagdichtheid, laag-GWP (Global Warming Potential) koelmiddelen zijn de norm geworden, waardoor veel fabrikanten van koelmachines en warmtepompen hun systemen opnieuw moeten ontwerpen." Alfa Laval heeft de AC900 gecreëerd, een next-generation, enkel-circuit platenwarmtewisselaar, speciaal ontworpen om aan de uitdagingen in deze markten te voldoen.

Een efficiënt alternatief voor shell-and-tube warmtewisselaars

Doordat de AC900 grotere capaciteiten aankan dan gemiddeld, creëert het nieuwe mogelijkheden in toepassingen waar momenteel buis-in-buis warmtewisselaars domineren. Met zijn extra grote gasuitlaatpoort en DynaStatic distributiesysteem kan de AC900 capaciteiten tot 600 kW dekken en kan het worden aangepast voor maximale prestaties, van gedeeltelijke tot volledige belasting, in een reeks toepassingen.

Geld en middelen besparen

De AC900 is ook een uitstekende oplossing voor koelmachines met schroefcompressoren en industriële koelmachines met een middelgrote capaciteit, evenals voor warmtepompen. Het vereist een veel lagere hoeveelheid koelmiddel en is compacter, wat de installatie goedkoper maakt en ook helpt om essentiële staal- en koperbronnen besparen. De lagere installatiekosten zijn slechts een aspect. Het is ook positief vanuit een milieuperspectief: hoe minder koelmiddel, hoe beter.

Prestaties van wereldklasse

Onlangs werd de AC900 getest als condensor en verdamper bij een fabrikant van warmtepompen met een laagdichtheid koelmiddel. De AC900 presteerde veel beter dan de concurrentie en bereikte een nieuw niveau van thermische prestaties. "De cijfers waren behoorlijk indrukwekkend en de klant beschouwt de AC900 als absoluut de beste in zijn klasse in deze toepassing", zegt Roman Rathsack, Senior Global Business Development Manager, Business Unit Brazed & Fusion Bonded Heat Exchangers.

Ontworpen met het oog op het milieu

Alfa Laval is toegewijd aan het versnellen van duurzame oplossingen in de energiemarkt. Met dat in gedachten is de AC900 ontworpen volgens de prestatiespecificaties van SEER (Seasonal Energy Efficiency Ratio), zoals gedefinieerd door het Air Conditioning, Heating and Refrigeration Institute. Het voldoet ook aan strenge nieuwe ECO-design vereisten, gedefinieerd door het Europees Milieuagentschap.

De nieuwste innovatie uit San Bonifacio, Italië

De AC900, de nieuwste toevoeging aan het portfolio van platenwarmtewisselaars van Alfa Laval, is ook de nieuwste innovatie die is ontwikkeld en geproduceerd in de ultramoderne faciliteiten van Alfa Laval in San Bonifacio, Italië.

Unieke kenmerken

De Alfa Laval AC900 bevat verschillende unieke kenmerken.

  • DynaStatic distributie, het meest recente distributiesysteem van Alfa Laval, is zeer flexibel en maakt het gemakkelijk om de geometrie in de verdeler te veranderen. Dit maakt de AC900 aanpasbaar aan toekomstige trends en toekomstige behoeften van klanten, waaronder veranderingen in toepassingsvereisten, nieuwe koelmiddelen of andere verzoeken.
  • IceSafe helpt klanten bevriezing te voorkomen en te beheersen in toepassingen met lage temperaturen.
  • ReFuture ensures that the AC900 was designed for optimal performance not only with today’s refrigerants, but with tomorrow’s, making it a future-proof investment that allows customers proactively to address sustainability goals and legislative requirements.

Bekijk het Net-zero lanceringsevenement van 15 juni 2023

De nieuwe Alfa Laval AC900 enkel-circuit platenwarmtewisselaar werd voor het eerst geïntroduceerd tijdens het Net-zero lanceringsevenement van Alfa Laval in juni 2023, een online evenement dat nieuwe inzichten bood in energie-efficiëntie, schone energie en circulaire economie-oplossingen. Als je het hebt gemist, is het hier beschikbaar om on demand te bekijken.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met:

Roman Rathsack, Senior Global Business Development Manager
Business Unit Brazed & Fusion Bonded Heat Exchangers, Energy Division
Telefoon: +49 17 13 15 06 91
E-mail: roman.rathsack@alfalaval.com

Therese Tonning, Marketing Communications Manager
Business Unit Brazed & Fusion Bonded Heat Exchangers, Energy Division
Phone: +46 46 36 72 09
E-mail: therese.tonning@alfalaval.com

Alfa Laval platenwarmtewisselaars met brazed technologie

Met een robuuste constructie en innovatief ontwerp biedt het uitgebreide portfolio van Alfa Laval op het gebied van brazed platenwarmtewisselaartechnologie een energie-efficiënt alternatief voor traditionele buis-in-buis warmtewisselaars. De toepassingservaring van de verwarmings- en koelingsexperts van Alfa Laval, in combinatie met geavanceerd onderzoek en ontwikkeling en fabricage, zorgt ervoor dat u altijd toegang heeft tot de meest competitieve oplossing. Brazed warmtewisselaars zijn ideaal voor alle soorten warmtepompen, airconditioning- en proceskoeling, commerciële en industriële koeltoepassingen.

Over Alfa Laval

 

Alfa Laval is wereldleider op het gebied van warmtewisseling, centrifugale scheiding en vloeistofbehandeling, en is actief in de sectoren Energie, Marine en Voedsel & Water. Het biedt zijn expertise, producten en diensten aan een breed scala van industrieën in ongeveer 100 landen. Het bedrijf streeft naar het optimaliseren van processen, het creëren van verantwoorde groei en het bevorderen van vooruitgang om klanten te ondersteunen bij het bereiken van hun bedrijfsdoelen en duurzaamheidsdoelstellingen.

De innovatieve technologieën van Alfa Laval zijn gericht op het zuiveren, verfijnen en hergebruiken van materialen, en bevorderen een verantwoordelijk gebruik van natuurlijke hulpbronnen. Ze dragen bij aan verbeterde energie-efficiëntie en warmteterugwinning, een betere waterbehandeling en verminderde emissies. Hiermee versnelt Alfa Laval niet alleen het succes van haar klanten, maar ook van mensen en de planeet. Elke dag een betere wereld maken.

Alfa Laval heeft 20.300 medewerkers. De jaarlijkse omzet in 2022 bedroeg 52,1 miljard SEK (ongeveer 4,9 miljard euro). Het bedrijf is genoteerd aan de Nasdaq Stockholm.

www.alfalaval.nl

Gerelateerde content: