2021-06-03 Product news

Het Unique DV-ST UltraPure-afsluitersassortiment van Alfa Laval is verbeterd en maakt aseptisch werken efficiënter

Om te voldoen aan de stijgende vraag naar efficiëntere methoden om aseptische te werken, is Alfa Laval haar assortiment Unique DV-ST UltraPure diafragmaafsluiters aan het verbeteren. Het volledig nieuwe assortiment wordt geleverd met slankere luchtmotoren en geoptimaliseerde, lichtgewicht, gegoten afsluiterhuizen met opties voor een onovertroffen zuinige werking. Het verbeterde DV-ST UltraPure-assortiment is volledig aanpasbaar en voldoet aan vrijwel alle vereisten voor aseptische processen in de voedings- en farmaceutische industrie.

Slankere, ruimtebesparende luchtmotoren en lichtgewicht, gegoten afsluiterhuizen voor optimale prestaties zijn de innovaties achter de verbeteringen van het DV-ST UltraPure-assortiment. Deze kleinere aseptische diafragmaafsluiters bieden grote voordelen: van lagere totale eigendomskosten (tco) tot tastbare duurzaamheidswinst.

Deze verbeteringen maken onze Unique DV-ST UltraPure-diafragmaafsluiters ongeëvenaard”, zegt Paw Kramer, Portfolio Manager, Valves and Automation, Alfa Laval.

Kleinere voetafdruk van de luchtmotor, grote prestaties

De omvang doet er toe. De nieuwe roestvaststalen slanke (SS/SL) DV-ST UltraPure-luchtmotor is 42% lichter, 25% compacter en 17% minder hoog dan de meeste luchtmotoren. Een bijkomend pluspunt: de luchtmotor is energiezuiniger door een lager luchtverbruik. Uit tests blijkt dat deze volledig gelaste, onderhoudsvrije luchtmotoren een miljoen slagen zonder service kunnen uitvoeren en een breed scala aan drukniveaus aankunnen. Opties zijn onder meer een slagbegrenzer, afsluiterpositie-indicatie voor een zuinigere werking en uitgebreide, geautomatiseerde afsluiterdetectie en -regeling.

Nieuwe Cast OP-afsluiterhuizen (Optimized Performance)

Het nieuwe ASME BPE-conforme Cast OP-afsluiterhuis voegt zich bij de DV-ST UltraPure-familie van afsluiterhuizen. Ontworpen op basis van een computeranalyse van de vloeistofdynamica, is dit gemiddeld 36% lichter in gewicht dan een standaard gegoten afsluiterhuis en heeft het een veel kleinere maatvoering. Dit vertaalt zich in voordelen, zoals: lagere installatiekosten door kleinere voetafdruk, snellere, energiezuinigere reinigingscycli omdat er minder staal hoeft te worden verwarmd voor sterilisatie, lagere totale eigendomskosten door kleinere membranen, handgrepen en / of luchtmotoren en veilig, eenvoudig en goedkoop onderhoud.

Ontworpen volgens exacte specificaties van klanten

Het verbeterde Unique DV-ST UltraPure-assortiment is volledig aanpasbaar en voldoet aan vrijwel alle vereisten voor aseptische processen. Het wordt ondersteund door Q-doc, het documentatiepakket van Alfa Laval, voor volledige traceerbaarheid van onderdelen, soepele kwalificatie- en validatieprocessen en gemoedsrust op de lange termijn.

Bezoek voor meer informatie over het verbeterde Unique DV-ST UltraPure-assortiment van Alfa Laval www.alfalaval.com/unique-dv-st-ultrapure

Dit is Alfa Laval

Alfa Laval ontplooit activiteiten binnen de energie-, voedsel-, water- en maritieme sectoren. Het bedrijf stelt zijn expertise, producten en diensten beschikbaar aan een breed scala aan industrieën in ongeveer 100 landen. Het bedrijf zet zich in om processen te optimaliseren, verantwoorde groei te creëren en vooruitgang te stimuleren – en zet altijd een stapje extra om klanten te helpen hun zakelijke doelen en duurzaamheidsdoelstellingen te behalen.

De innovatieve technologieën van Alfa Laval zijn erop gericht om materialen te zuiveren, raffineren en hergebruiken, en zodoende een verantwoorder gebruik van natuurlijke hulpbronnen te promoten. Ze dragen bij aan een verbeterde energie-efficiëntie en warmteterugwinning, betere waterbehandeling en minder emissies. Daarvan profiteren niet alleen de klanten van Alfa Laval, maar alle mensen en zelfs onze planeet. Wij maken elke dag de wereld een stukje beter. Advancing betterTM: daar draait het om.

Alfa Laval heeft 16.700 werknemers. De jaaromzet bedroeg in 2020 SEK 41,5 miljard (ongeveer EUR 4 miljard). Het bedrijf is genoteerd aan de Nasdaq OMX.

Gerelateerde content: