Zero Liquid Discharge | Alfa Laval

Zero Liquid Discharge

Alfa Laval ZLD-systemen zijn robuuste compacte oplossingen voor het minimaliseren van vloeistofafvoer in toepassingen voor industrieel afval. Ze zijn zeer aanpasbaar en kunnen worden gebruikt voor een veeleisende taken in verschillende industrieën voor het verminderen van afvalwater en het terugwinnen van product en water dat geschikt is voor hergebruik. Onze bewezen staat van dienst en uitgebreide ervaring in zowel warmteoverdracht als scheidingstechnologie zorgen voor een rendabele oplossing.

Zero liquid discharge

Slimme oplossing om hulpbronnen terug te winnen en afvalvolumes te minimaliseren

  • Lage investerings-, installatie- en operationele kosten
  • Speciaal ontwerp van de warmtewisselaarplaat minimaliseert vervuiling en kalkaanslag
  • Hoog rendement vermindert het benodigde warmteoverdrachtsgebied
  • Kan kosteneffectief werken bij vacuüm, waardoor het risico op kalkafzetting wordt verminderd
  • Kostenbesparend onderhoud - 100% reinigbare en inspecteerbare warmteoverdrachtsoppervlakken

Alfa Laval ZLD-systemen combineren onze beproefde plaatverdamper- en decanteercentrifugetechnologie. De verdampingssystemen werken in een geforceerde circulatiemodus, waarbij het flashen plaatsvindt in het cyclonische vat. In standaard configuratie heeft het systeem een ​​verdampingscapaciteit van <100 m3 uur en resulteert in meer dan 90% kristalontwatering. Elk systeem kan worden aangepast aan de specifieke separatie-toepassing en capaciteiten.

.

Wilt u zien wat Zero Liquid Discharge voor uw bedrijf kan betekenen?

Investeren in een Alfa Laval ZLD-systeem is goed voor uw bedrijf en voor het milieu. Door afval te verminderen en de duurzaamheid te verbeteren, kunt u echt een verschil maken in de manier waarop uw industriële proces werkt en hoeveel impact het heeft. Alles aan onze ZLD-oplossing is ontworpen om ook rendabel te zijn, met lage investerings-, installatie- en operationele kosten. Als u meer wilt weten, download dan vandaag nog onze whitepaper!

Whitepaper 640x360 correct size
.

Zero Liquid Discharge test unit

Het installeren van een Alfa Laval Zero Liquid Discharge-systeem heeft veel voordelen, maar u hoeft er niet alleen over te lezen. Ervaar zelf de voordelen door tijd te boeken met onze testunit en u kunt zien hoe ZLD een positieve invloed kan hebben op uw bedrijf.

The Zero Liquid Discharge test unit
.

Waterhergebruik en afvalbeperking - met Alfa Laval ZLD-technologie

Welkom bij een webinar over Alfa Lavals vloeistofvrije afvoersystemen, gebouwd rond onze beproefde platenwarmtewisselaar en decanteercentrifugetechnologie. Tijdens het webinar leert u hoe dit uw industriële afvalstoepassingen ten goede kan komen.

Geïnteresseerd in het beter begrijpen van onze superieure verdampingstechnologie?

Alfa Laval biedt een plaatgebaseerde verdampingstestunit voor verdamping / kristallisatie, geschikt voor veeleisende industrieën en toepassingen. Lees meer over technische details en de voordelen van testwerk door de productfolder te downloaden.

.

Krijg een overzicht van het Zero Liquid Discharge-systeem

Ontdek hoe Alfa Laval-oplossingen afval kunnen omzetten in producten met een toegevoegde waarde door het Zero Liquid Discharge-systeem te verkennen.

Zero liquid discharge system 970x550

Een scala aan configuraties

Mechanische damprecompressie (MDR)

Alfa Laval ZLD-systemen kunnen worden ontworpen met MDR met behulp van elektrische stroom om het verdampingsproces aan te drijven. Een elektrisch aangedreven ventilator verhoogt de condensatietemperatuur van de damp in de verdamper voordat deze teruggeleid wordt naar de warmtewisselaar waar de latente warmte wordt teruggewonnen. Deze configuratie is ideaal wanneer er geen thermische warmtebron is en wanneer de verhogingen van het kookpunt matig zijn.

Multi-effect systemen

Alfa Laval ZLD-systemen kunnen worden ontworpen met behulp van een thermische warmtebron zoals stoom of warm water, met een of meerdere effecten, afhankelijk van de capaciteitsvereisten en uw doelstellingen voor energie-efficiëntie. De configuratie is ideaal wanneer thermische warmtebronnen beschikbaar zijn en is over het algemeen aantrekkelijker in termen van kapitaaluitgaven (CAPEX).

.

AlfaFlash werkingsprincipe

Duik dieper in de functies van het Alfa Laval Zero Liquid Discharge-systeem. Bekijk de AlfaFlash-animatie en ervaar onze geforceerde circulatie-verdampingstechnologie uit eerste hand.

 

Distilleerderij bereikt Zero Liquid Discharge met het waterrecyclingsysteem van Alfa Laval.

Case story: Lees meer over hoe Alfa Laval een klant specifieke oplossing ontwierp voor het behandelen van afvalwater van distilleerderijen om geld te besparen op water, energie en behandeling.

Sugar Mills 640x360

"Toen we eenmaal de AlfaVap-technologie van Alfa Laval hadden ontdekt, hebben we nooit meer achterom gekeken."

Lees meer over hoe de oplossing van Alfa Laval Fountain Quail hielp om tot 80 procent van het "flowback" afvalwater te recyclen voor toekomstig gebruik - waardoor een waardevolle natuurlijke hulpbron wordt beschermd en de gasproductie wordt gemaximaliseerd.

Fountain quail 640x360

Verander afval in waarde!

Alfa Lavals oplossingen voor het behandelen van industrieel afvalwater helpen uw ecologische voetafdruk van water- en reststromen te verkleinen. Met onze robuuste technologieën maximaliseert u hergebruik van water en minimaliseert u het energieverbruik door afval keer op keer waardevol te maken!

Wastetovalue 640x360
.

Klaar voor ZLD?

Als u op zoek bent naar een industrieel systeem dat de afvoer van vloeistoffen minimaliseert en de waterterugwinning maximaliseert, neem dan vandaag nog contact op met Alfa Laval voor meer informatie over onze robuuste en kostenefficiënte oplossingen om hulpbronnen terug te winnen en afval te minimaliseren.

how can we help you 640x360
.