De Alfa Laval Adaptive Fuel Line

Alfa Laval biedt al meer dan 100 jaar oplossingen voor de uitdagingen van de maritieme industrie en heeft zich aangepast aan een veranderende wereld. Met ongeziene eisen op het gebied van energie-efficiëntie en naleving van de milieuwetgeving verandert de scheepvaartsector snel. Zwavelemissievoorschriften zijn de drijvende motor voor de overstap naar LNG, zwavelarme brandstoffen en wassers. Bij Alfa Laval staan we ​​samen met onze klanten klaar voor een nieuw tijdperk. De Adaptive Fuel Line van Alfa Laval biedt motorbescherming en energie-efficiëntie en laat u tegelijkertijd voldoen aan de nieuwe regelgeving.

Ontmoet onze experts

Scheepsbrandstoffen in het zwavelarme tijdperk

De wereldmarkt voor scheepsbrandstoffen maakt zich op voor een grote omwenteling, terwijl de industrie zich voorbereidt op de volgende fase van het zwavelarme tijdperk. Vanaf 1 januari 2020 treden nieuwe verordeningen van de Internationale Maritieme Organisatie (IMO) in werking. Die zijn bedoeld om de hoeveelheid zwavel te verminderen die schepen uitstoten.

article1-marine-fuels-960x480

Dring fijne katalysatordeeltjes terug met brandstofreiniging aan boord

Het dagelijkse werk - Fijne katalysatordeeltjes en motorslijtage, Deel 1

Als industriële speler zijn we gewend om groot te denken. Schepen vervoeren de producten van boerderijen, fabrieken en mijnen over de hele wereld naar elk land met een haven. Ze worden dagelijks geconfronteerd met stormen die zichtbaar zijn vanuit de ruimte en golven zo hoog als torenflats.

article2-cat-fines-960x480

Het dagelijkse werk - Fijne katalysatordeeltjes en motorslijtage, Deel 2

In deel 1 van de discussie over fijne katalysatordeeltjes hebben we de aard van het probleem van fijne katalysatordeeltjes en de groeiende dreiging ervan in een toekomstige zwavelarme wereld toegelicht. Nu richten we onze focus op hoe eigenaars en exploitanten zullen moeten samenwerken

article3-cat-fines-960x480

How Alfa Laval ALCAP™ reinvented fuel separation

High speed separators remove water and damaging particles (like cat fines) from marine fuel. Older separator designs needed manual adjustment for every fuel type. Alfa Laval’s S separators feature ALCAP™ technology to adjust automatically for interruption-free operation and maximum possible separation efficiency, fuel economy, and engine protection.

Impact van IMO 2020 op de smering van scheepsmotoren

Door nieuwe types scheepsbrandstoffen moeten de vereisten op het vlak van smeermiddelen opnieuw worden beoordeeld. Om onoplosbare stoffen en water uit de smeerolie te verwijderen zijn centrifugale separatoren ideaal. Ze bevorderen de levensduur en efficiëntie van de motor, ongeacht het gebruikte brandstoftype.

boat sunset img 640x360
.
fuelline-history-cta-background-1920x480

De evolutie van scheepsaandrijvingen

Van stoomschepen tot 'spookschepen zonder kapitein'

.

Onze producten

S en P Flex

Het Alfa Laval S- en P Flex-afscheidingssysteem is ideaal voor alle brandstof- en smeeroliën. Optimaliseer de bescherming en efficiëntie door een modulair afscheidingssysteem te ontwikkelen op maat voor uw toepassing. Kies voor de geavanceerde S-afscheider, de best verkochte scheider voor brandstof en smeerolie ter wereld, of kies voor de eenvoud van de P-afscheider.

Toon product

Geautomatiseerd brandstofwisselsysteem

Het geautomatiseerde brandstofwisselsysteem (ACS) is een betrouwbaar, volautomatisch brandstofwisselsysteem dat de omschakeling van stookolie vergemakkelijkt, terwijl de brandstofviscositeit binnen de door motorfabrikanten vastgestelde limieten blijft.

Toon product

Olie voor brandstofconditioneringsmodules

De FCM One Oil is ontworpen voor de conditionering van conventionele scheepsbrandstofoliën. Het doet echter meer dan voldoen aan brandstofzuiverheid, druk, temperatuur, viscositeit en stroomsnelheid naar motorspecificaties. Het kan ook worden geconfigureerd om meerdere brandstoftypes te behandelen, brandstofmengsels te produceren en de automatische omschakeling tussen de mengsels te beheren.

Toon product

FlowSync

Alfa Laval FlowSync is een automatisch regelsysteem voor de toevoerpomp van de afscheider dat gebruikt kan worden in het behandelingssysteem van uw schip. Het synchroniseert de brandstofstroom naar de afscheiders op basis van het werkelijke verbruik. Dat zorgt voor een betere motorbescherming, minder fijne katalysatordeeltjes en lagere energiekosten.

Toon product

PureDry

Recupereer olie en verlaag de kosten voor afvalverwerking. Alfa Laval PureDry is een geautomatiseerd systeem dat afgewerkte olie in drie fasen scheidt: gereinigde olie, water en superdroge vaste stoffen.

Toon product

290-Filter

De 290-filters van Alfa Laval bieden fijne filtratie met nagenoeg geen drukverlies. Ze zijn geschikt voor een aantal toepassingen, zoals filtratie van smeerolie voor viertaktmotoren en filtratie van hydraulische stuurolie voor tweetaktmotoren. De filters kunnen beschikbaar zijn met verschillende slibverwijderingssystemen, zoals een omleidkamer of een Eliminator-combinatie.

Toon product