Lube oil cleaning

De kwaliteit van uw smeerolie bepaalt de levensduur van uw apparatuur en het productiviteitsniveau. Gereinigde smeerolie handhaaft zijn kwaliteit in de loop der tijd en is daarom essentieel voor een gezond, probleemloos proces. Er zijn verschillende mogelijkheden om smeerolie te reinigen. Onze expertise kan u helpen bij het kiezen van de juiste.

Bubbles in yellow oil

Schone smeerolie zorgt voor een soepele werking

 • Verwijdert zowel water als vaste stoffen in één handeling
 • Effectieve reiniging, zelfs van kleine deeltjes
 • Minimaal onderhoud voor meer uptime van het proces
 • Verlengt de levensduur van apparatuur
 • Lage totale eigendomskosten (TCO)

Filtratie, coalescentie en centrifugatie zijn de drie belangrijkste technologieën voor het reinigen van smeerolie, elk met hun eigen speciale kenmerken. Welke voor u de juiste is, hangt af van de specifieke vereisten van uw proces. De drie technologieën worden hier besproken en wij bieden alles van uitgebreide whitepapers tot handige checklists om uw beslissing te onderbouwen.

Meer weten over het reinigen van smeerolie? 

Op zoek naar producten en onderdelen? Bekijk onze productgids of vraag een offerte aan

.

De drie technologieën voor smeeroliereiniging in het kort

Smeeroliereiniging heeft bewezen aanzienlijke kostenbesparingen op te leveren. Maar hoe kiest u de beste technologie - de technologie die de beste efficiëntie en de laagste totale kosten biedt - voor uw toepassing? We vergelijken hier de drie meest gebruikelijke opties: centrifugatie, filtratie en coalescentie.

 • Bij het centrifugeren worden stoffen met verschillende dichtheden van elkaar gescheiden - zowel water als deeltjes
 • Filters gebruiken verschillende maaswijdten om alleen vaste stoffen op te vangen
 • Coalescers verwijderen water uit smeerolie

 

Whitepaper: Het belang van smeeroliereiniging

Wilt u meer weten over het reinigen van smeerolie? Onze whitepaper geeft u een uitgebreid overzicht van de beschikbare technologieën en fungeert als een gids voor het kiezen van de beste technologie voor uw toepassing.

yellow oil with bubble
.

Snelle productkeuzegids

De productgids van Alfa Laval is een eenvoudig te gebruiken hulpmiddel om u te helpen bij het filteren, selecteren en het opvragen van offertes voor de beste oplossing voor effectieve reiniging van koelvloeistoffen, wasvloeistoffen en smeerolie. Ga naar de online catalogus en vind nu de producten en onderdelen die u nodig hebt. Als de producten niet zichtbaar zijn voor uw land, vul dan het contactformulier in.

guy with a phone

Checklist: de beste smeeroliereinigingstechnologie kiezen

Weet u niet welke smeeroliereinigingstechnologie u moet gebruiken? Deze checklist helpt u de keuzes te vergelijken en te bepalen welke oplossing het beste is voor uw proces.

lube-oil-checklist-640x360

Presentatie: het belang van smeeroliereiniging

Smeeroliereiniging aan anderen uitleggen? Gebruik deze presentatie om anderen meer inzicht te geven in de beweegredenen en technologieën.

lube-oil-cleaning-separator-blades-640x360
.

Service

Take care of your separator correctly

Zorg voor een lange levensduur

U kunt tientallen jaren efficiënte smeeroliereiniging verwachten als u goed voor uw separator zorgt. In het kort: het is een kwestie van de handleiding lezen en originele onderdelen en het juiste gereedschap gebruiken. We bieden een uitgebreid pakket aan met gedetailleerde onderhoudsinstructies en specifieke onderhoudssets met originele reservedelen.

 • Maximaliseer de bedrijfstijd
 • Ondersteun een lange levensduur
 • Gebruiksklare sets vereenvoudigen preventief onderhoud en besparen tijd
 • Kortere orderverwerkingstijd
 • Wereldwijde distributiecentra voor snelle levering

Pakket voor preventief onderhoud

Alfa Laval preventief onderhoud omvat een tussentijdse onderhoudsbeurt (IS) of een grote onderhoudsbeurt (MS), verpakt in een doos met de onderdelen die u nodig hebt. Het onderhoudsinterval is afhankelijk van de draaiuren of een vaste tijdsduur.

We bevelen aan om:

 • Altijd de onderhoudsinstructies te volgen in de handleiding van de separator
 • Elke 3-6 maanden een tussentijdse onderhoudsbeurt uit te voeren (2 - 4.000 uur) *
 • Elke 12-18 maanden een grote onderhoudsbeurt uit te voeren (8-12.000 uur), afhankelijk van machinetype en procesomstandigheden*

* In de handleiding staat de maximale eis. Smeeroliereiniging is over het algemeen een soepele toepassing waarbij de intervallen enigszins kunnen worden verlengd.

Handleidingen voor smeeroliereinigingsseparators

Manual for lube oil cleaning separators

De nieuwste handleidingen voor uw oliereinigingsmodule (OCM/Oil Cleaning Module) vindt u hier.

Dit zijn onder meer:

 • Veiligheidsinstructies
 • Bedieningsinstructies
 • Onderhoudsinstructies
 • Problemen oplossen
 • Technische specificaties

Omdat dit productassortiment al vele jaren wordt gebruikt, kunnen er kleine variaties in het ontwerp zijn.

In de handleidingen komen alle aspecten van het gebruik en de goede verzorging van uw investering aan bod.

We hebben handleidingen voor:

 • MAB 103 (OCM 103)
 • MAB 104 (OCM 104)
 • MAB 206 (OCM 206)
 • MMB 304 (OCM 304)
 • MMB 305 (OCM 305)

De grootte van de separatormodule staat op het naamplaatje.

Als de handleiding van uw smeerolieseparator niet overeenkomt met uw product, neem dan contact met ons op.

Ja, ik wil de handleiding

Contactgegevens

Titel/functie

This information is stored and processed in accordance to our privacy policy.

Bestel een separatorservicekit

Het onderhoud van uw centrifugaalseparator is eenvoudig. In normale gevallen hoeft u alleen maar uw separatorservicekit te bestellen en op uw separator te installeren voor een probleemloze werking. Bekijk de productgids om een passende servicekit te kiezen en een offerte aan te vragen.

service kit

Servicevideo's

Wij hebben een aantal servicevideo's om u te helpen het beste uit uw oliereinigingsmodule te halen.

Installatie van een smeeroliereinigingsmodule

Smeeroliereinigingsmodule in bedrijf

Handmatige reiniging van een separator

.
.

Vraag een snelle offerte aan

Via dit eenvoudige formulier kunt u snel en eenvoudig een kostenraming krijgen voor uw smeeroliereiniging. Vul de basisgegevens van uw systeem in en wij nemen spoedig contact met u op.

machinery

Problemen met smeeroliereiniging

Als uw smeerolie niet goed gereinigd of onderhouden wordt, loopt uw kostbare apparatuur het risico beschadigd te raken door zowel vaste stoffen als water. Dit leidt tot kostbaar onderhoud en reparatie - en zelfs operationele stilstand. Deze problemen zijn te vermijden.

Behoud van de kwaliteit van uw smeerolie op lange termijn werkt het beste tegen problemen veroorzaakt door vervuiling. Door de aandacht te richten op schone olie verhoogt u uw grip op de onderhoudskosten en helpt u de activiteiten op schema en binnen het budget te houden.

Oil with bubbles

Vervuiling door vaste deeltjes

Vaste deeltjes veroorzaken veel bedrijfsstoringen. Deeltjes groter dan een bepaalde spleetgrootte blokkeren de stroom en deeltjes kleiner dan de spleetgrootte veroorzaken erosieve slijtage die de spleten volledig kan blokkeren en microscheurtjes kan veroorzaken. Vaste deeltjes die iets groter zijn dan of even groot zijn als de dynamische tolerantie tussen de bewegende delen zijn het schadelijkst. Ze veroorzaken abrasieve slijtage en oppervlaktevermoeidheid die tot defecten kunnen leiden.

Vervuiling door water

Water is de voornaamste oorzaak van corrosie en kan leiden tot kostbare vervanging en/of reparatie van apparatuur. Water in olie kan leiden tot micro-pitting in metalen oppervlakken en metaal-op-metaal contact. Het leidt ertoe dat stalen onderdelen broos worden en barsten. Het verlaagt ook de viscositeit van de olie, waardoor de smering afneemt.

Voordelen: kosteneffectieve smeeroliereiniging

Interesse in lage operationele kosten? Deze infographic laat u de voordelen van smeeroliereiniging zien, met een duidelijke vergelijking van de totale eigendomskosten tussen verschillende technologieën.

cogwheels
.

 

Blog over smeeroliereiniging

Verontreinigingen uit smeerolie houden kan een uitdaging zijn, maar met de juiste technologieën en knowhow kan reiniging eenvoudig zijn. Bekijk onze blogberichten over het reinigen van smeerolie voor advies over het verhogen van de productiviteit, het verminderen van de onderhoudsvereisten en het verlagen van de operationele kosten.

.

.

Veelgestelde vragen over smeeroliereiniging

Vind hier antwoorden op de meest gestelde vragen over smeeroliereiniging. Zie voor een meer gedetailleerde bespreking van veel voorkomende problemen onze blog over smeeroliereiniging.

yellow oil with bubbles

Maritieme klant? Wij hebben de optimale olie-oplossing

De maritieme sector heeft zijn eigen vereisten als het gaat om smeerolieoplossingen. Daarom bieden wij een assortiment dat speciaal is ontworpen om aan die vereisten te voldoen.

Large ship sailing in a sunset
.

Neem contact met ons op

Bereid u voor om de productiviteit te verbeteren en de TCO van apparatuur te verlagen. Heeft u vragen over het reinigen van smeerolie? Hulp nodig bij het kiezen van de juiste oplossing? Neem contact met ons op voor meer informatie over hoe onze smeeroliereinigingsoplossingen uw bedrijf kunnen helpen. 

Wanneer u het formulier invult, nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

 

Contact us at Alfa Laval

Ja, neem contact met mij op

Titel/functie

This information is stored and processed in accordance to our privacy policy.