Koeling

Tegenwoordig zijn er enorme kansen om de koolstofvoetafdruk van industriële en commerciële koelsystemen te verkleinen. Nieuwe, efficiëntere thermische technologieën maken het mogelijk om het energieverbruik en als gevolg daarvan, de uitstoot te verminderen. Tegelijkertijd kunnen broeikasgassen die worden uitgestoten door traditionele koudemiddelen nu worden geëlimineerd door over te schakelen op natuurlijke alternatieven zoals ammoniak of, paradoxaal genoeg, CO2 zelf.

Met kennis die is opgedaan tijdens 90 jaar ervaring met platenwarmtewisselaartechnologie, heeft Alfa Laval een breed portfolio van warmtewisselaaroplossingen ontwikkeld die nieuwe, duurzame mogelijkheden toelaten in zowel commerciële als industriële koelsystemen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over hoe onze oplossingen de efficiëntie met wel 10% verhogen, wat zich vertaalt in een energie besparing van ongeveer 5500 GWh op jaarbasis. We kunnen u ook ondersteunen met unieke oplossingen om de uitdagingen van het overschakelen op natuurlijke koudemiddelen op te lossen.

cleantech-refrigeration-intro-img.jpg

White paper: Navigating a changing refrigerants market

Er is momenteel een enorme verandering gaande in de koudemiddelenmarkt. Gedreven door milieuproblemen, dwingt de wetgeving een geleidelijke afschaffing van traditionele koudemiddelen ten gunste van nieuwe alternatieven met een lager aardopwarmingsvermogen (GWP). Download deze whitepaper voor een fundamentele inleiding over het selecteren en gebruiken van alternatieve koudemiddelen voor diverse verwarmings- en koeltoepassingen.


Download

Klantcase: expertise in de koudemiddelen van morgen

Lees waarom koelingsexperts Bort de Graaf hebben gekozen voor de semi-gelaste technologie van Alfa Laval voor hun ammoniak/CO2-cascadesystemen. Naast het bieden van een betrouwbare bescherming tegen lekken, zorgen functies van de volgende generatie, zoals CurveFlow ™, voor de hoogste thermische prestaties op de markt.

 

Cleantech-proof-pack-Refrigeration.jpg

Bekijk de cijfers: potentieel voor energie-efficiëntie van koeling

Wist u dat miljoenen Alfa Laval-warmtewisselaars vandaag de dag in koeltoepassingen over de hele wereld worden geïnstalleerd? Samen helpen ze onze klanten elk jaar meer dan 5,5 TWh aan elektriciteit te besparen! Dat vertaalt zich in een vermindering van de CO2-uitstoot van meer dan 1 miljoen ton .

Als in alle nieuwe installaties efficiënte Alfa Laval-oplossingen zouden worden gebruikt, zouden we de uitstoot zelfs met nog eens 144.000 ton kunnen verminderen. Dat is alsof je 470 vluchten tussen Londen en Singapore kwijt bent!

Wilt u meer weten over hoe Alfa Laval de energie-efficiëntie van verschillende koeltoepassingen kan maximaliseren? Download onze infographics om meer cijfers te zien.


Download infographic

Onze oplossingen

Alfa Laval AlfaNova

De meeste platenwarmtewisselaars die worden gebruikt in commerciële of industriële koeling met een kleine capaciteit, zijn geconstrueerd met koper solderen. Hoewel geschikt voor veel toepassingen, reageert koper negatief met ammoniak, een belangrijk natuurlijk koudemiddel. AlfaNova is gebouwd met onze unieke fusion-bonding methode en is de enige echt 100% roestvaststalen platenwarmtewisselaar op de markt. Het biedt daarom een ​​zeer compacte en efficiënte oplossing voor het koelen van zeer schone, gevoelige vloeistoffen en bij het benutten van het lage GWP-potentieel van ammoniak.


Kom meer te weten

dont_crack_under_pressure_4.png

Alfa Laval semi-gelaste platenwarmtewisselaars

Voor koelsystemen die worden gebruikt in industriële koeltoepassingen, zorgen onze compacte semi-gelaste warmtewisselaars voor een nog hogere efficiëntie en betrouwbaarheid bij het gebruik van ammoniak als koudemiddel met een laag GWP. De semi-gelaste warmtewisselaars van Alfa Laval zijn ook de warmtewisselaars bij uitstek in cascadesystemen die werken met CO2 als secundair medium voor vriestoepassingen, waardoor de ammoniakvulling wordt verminderd en het risico op kruisbesmetting wordt voorkomen met hun beproefde RefTight™ -afdichtingssysteem.


Kom meer te weten

plate_heat_exchangers_brazed.jpgAlfa Laval gesoldeerde platenwarmtewisselaars

Onze kopergesoldeerde platenwarmtewisselaars zijn een compacte, efficiënte en onderhoudsvrije oplossing voor verwarming, koeling, verdamping en condensatie in tal van koeltoepassingen en met de meeste soorten milieuvriendelijke koudemiddelen met een laag GWP. Dit omvat belangrijke natuurlijke koudemiddelen zoals CO2 en koolwaterstoffen. Elke unit is ontworpen voor een optimale werking, met een reeks unieke kenmerken die zowel superieure thermische prestaties als maximale betrouwbaarheid garanderen.


Kom meer te weten

cleantech-refrigeration-commercial-refrigeration.jpg

Commerciële koeling

Het brede assortiment warmtewisselaars van Alfa Laval is te vinden in tal van residentiële en commerciële klimaattoepassingen - inclusief airconditioning (chillers), tapwaterverwarming (boilers/ zonne-energie), warmtepompen en transportkoeling.


Kom meer te weten

Cleantech-Refrigeration-industrial-refrigeration-final-210303.jpg

Industriële koeling

Van industrieel vriezen en koelen tot koeling van ijsbanen en voedselprocessen, Alfa Laval biedt de nieuwste, energiezuinige platenwarmtewisselaars. Voor de voedingsmiddelenindustrie bieden wij zeer efficiënte luchtkoelers aan die gecombineerd kunnen worden met platenwarmtewisselaars.

Toepassingen variëren van koeling in slachthuizen en vis- en vleesverwerkingsruimten tot klimaatbeheersing in opslagruimten voor vers voedsel.


Kom meer te weten

Op zoek naar meer tools en expertise?

Wilt u meer weten van de kennis die Alfa Laval heeft opgedaan in onze negen decennia ervaring in thermische overdracht? Heeft uw bedrijf toegang nodig tot BIM-bestanden, 3D-tekeningen of andere tools van adviseurs? Bezoek onze Alfa Laval Hub voor Verwarmen & Koelen voor de nieuwste informatie voor uw sector.

Alfa Laval Heating and cooling hub


cleantech_symbol_RGB_png.png

Duurzaam partnerschap

Neem contact met ons op voor meer informatie

Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze duurzame oplossingen

Neem contact met ons op

Uw informatie wordt opgeslagen en verwerkt in overeenstemming met en ons privacy- en databeschermingsbeleid.