HVAC

De bouwsector is verantwoordelijk voor 36% van het wereldwijde energieverbruik en 39% van de CO2-uitstoot. Gelukkig biedt het ontwerp van HVAC-systemen een enorm onbenut potentieel om de klimaatimpact van onze gebouwen te verbeteren. Of het nu gaat om efficiëntere oplossingen die het energie- en waterverbruik verminderen, of de geleidelijke afschaffing van koudemiddelen met een hoog aardopwarmingsvermogen (GWP), er is veel dat we vandaag al kunnen doen.

Alfa Laval is een vertrouwde leverancier binnen alle HVAC- en koelingssectoren. Ons brede portfolio van platenwarmtewisselaartechnologieën, ontwikkeld met bijna 90 jaar ervaring, vormt de kern van de modernste en meest efficiënte HVAC-systemen op de markt in een breed scala aan toepassingen. We zijn zelfs de thuisbasis van enkele van de meest vooraanstaande experts in de sector die systemen optimaliseren voor gebruik met natuurlijke en lage GWP-koudemiddelen. Als u de efficiëntie wilt verbeteren, neem dan vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe een partnerschap met Alfa Laval de duurzaamheid van uw HVAC-oplossingen kan versnellen.

cleantech-HVAC-intro-img.jpg

Energie-efficiëntie op een kosteneffectieve en duurzame manier

Wilt u de energie-efficiëntie van uw HVAC-systeem verbeteren? Luister naar Enrico Dall'Armellina, Product Manager bij Alfa Laval voor gesoldeerde platenwarmtewisselaars, om meer te weten te komen over de unieke innovaties die we hebben ontwikkeld om een ​​ongeëvenaarde thermische efficiëntie in onze oplossingen mogelijk te maken. Dankzij deze ontwerpen kunnen we het energieverbruik op een kosteneffectieve manier verminderen met een kleine voetafdruk.

Bekijk de cijfers: Potentieel voor energie-efficiëntie van HVAC

Wist u dat de bouw- en constructiesector 36% van het wereldwijde energieverbruik en 39% van de wereldwijde CO2 -uitstoot voor zijn rekening neemt? Tegenwoordig hebben we echter de technologie om deze aantallen aanzienlijk te verminderen. Een warmtepomp is bijvoorbeeld vier keer efficiënter dan een verwarmingsketel voor het verwarmen van woningen en commerciële gebouwen, waardoor het energieverbruik en de CO2-uitstoot enorm kunnen dalen.

Stel je voor dat we alle hedendaagse HVAC-ketels voor woningen en bedrijven zouden vervangen door efficiënte warmtepompen. De jaarlijkse energiebesparing zou 230 TWh bedragen. Dat is dezelfde hoeveelheid elektriciteit die elk jaar in heel Spanje wordt verbruikt!

Wilt u meer weten over hoe Alfa Laval de energie-efficiëntie van verschillende HVAC-toepassingen kan maximaliseren? Download onze infographics om meer cijfers te zien.

Download onze infographic over residentiële en commerciële warmtepompen
Download onze infographic over industriële warmtepompen
Download onze infographic over air-conditioning
Download onze infographic over AHRI
Download onze infographic over datacenterkoeling

Cleantech-proof-pack-HVAC-Heat-pumps.jpg

cleantech_Reaching-new-heights-in-performance-case.jpg

Nieuwe hoogten bereiken in prestaties

Met een verbazingwekkende 310 meter hoogte zal Varso Place in Warschau, Polen, het hoogste gebouw van de EU zijn. Het unieke project voor gemengd gebruik creëert een reeks veeleisende HVAC-behoeften. Om ze op te lossen, installeren de ontwikkelaars geavanceerde HVAC-systemen die uitzonderlijke efficiëntie bieden dankzij de platenwarmtewisselaartechnologie van Alfa Laval. Met deze oplossingen kan de energiebehoefte met 23% worden verminderd. Door deze energie te besparen, zullen de zeer efficiënte platenwarmtewisselaars ook de ecologische voetafdruk van Varso aanzienlijk verkleinen en tegelijkertijd voorzien in de HVAC-behoeften van de bewoners van het gebouw.


Lees het hele verhaal

Cleantech-Energy-efficiency-HVAC-final-210303.jpg

Oplossingen voor airconditioning en warmtepompen

Als het gaat om airconditioning en warmtepompen, zijn energie-efficiëntie samen met vereisten voor koudemiddelen met een laag GWP essentieel. Alfa Laval werkt nauw samen met klanten en universiteiten om de ontwikkeling te versnellen en platenwarmtewisselaars aan te bieden die zijn ontworpen om te voldoen aan nieuwe toepassingsvoorschriften


Kom meer te weten

data_center_640x360.jpg

Datacenterkoeling

Energiezuinige koeling is van cruciaal belang voor het bouwen van duurzamere datacenteractiviteiten. Alfa Laval is al decennialang een vertrouwde partner voor de IT-industrie en werkt samen met klanten om betrouwbare, milieuvriendelijke koelsystemen voor datacenters te ontwerpen. We bieden expertise om nieuwe mogelijkheden voor vrije koeling en energiebesparing mogelijk te maken in serverruimtes van elke omvang, over de hele wereld.


Kom meer te weten

District-cooling-640x360.jpg

Stadskoeling

Alfa Laval is de koploper geweest in de ontwikkeling van platenwarmtewisselaars die geschikt zijn voor de veeleisende omstandigheden in stadskoelingsinstallaties. Onze warmtewisselaars zijn ontworpen voor en worden overal ter wereld gebruikt om kosteneffectieve, energiezuinige en comfortabele koeling te bieden.


Kom meer te weten

cleantech_hvac.jpg

Stadsverwarming

Warmtewisselaars zijn een van de kerncomponenten in stadsverwarmingssystemen. Alfa Laval is al lang bezig met het leveren van de best geschikte warmtewisselaars voor deze industrie. Naast efficiënte en kwalitatief hoogwaardige producten bieden wij ook het unieke voordeel van applicatiekennis gebaseerd op tientallen jaren ervaring.


Kom meer te weten

Op zoek naar meer tools en expertise?

Wilt u meer weten van de kennis die Alfa Laval heeft opgedaan in onze negen decennia ervaring in thermische overdracht? Heeft uw bedrijf toegang nodig tot BIM-bestanden, 3D-tekeningen of andere tools van adviseurs? Bezoek onze Alfa Laval Hub voor Verwarmen & Koelen voor de nieuwste informatie voor uw sector.

Alfa Laval Heating and cooling hub

Onze oplossingen

Alfa Laval platenwarmtewisselaars met pakkingen

Ons brede portfolio platenwarmtewisselaars met pakkingen is geschikt voor een groot aantal toepassingen, van verwarming, koeling en warmteterugwinning tot condensatie en verdamping. Op basis van ons werk met klanten werken we hun ontwerp voortdurend bij om beter aan de eisen van uw processen te voldoen. De huidige modellen stellen alle nieuwe normen op het gebied van efficiëntie, betrouwbaarheid en onderhoudsgemak.


Kom meer te weten

Alfa Laval gesoldeerde platenwarmtewisselaars

Onze kopergesoldeerde platenwarmtewisselaars zijn een compacte, efficiënte en onderhoudsvrije oplossing voor verwarming, koeling, verdamping en condensatie in tal van toepassingen. Elke unit is ontworpen voor taakoptimalisatie, met een reeks unieke kenmerken die zowel superieure thermische prestaties als maximale betrouwbaarheid garanderen.


Kom meer te weten

Alfa Laval fusion-bonded platenwarmtewisselaars

Onze gepatenteerde AlfaFusion-bondingtechnologie creëert zeer efficiënte, compacte warmtewisselaars die volledig van roestvast staal zijn gemaakt. Ze zijn praktisch onderhoudsvrij en bestand tegen extreem hoge drukken en temperaturen en vormen een ideale oplossing voor warmteoverdracht voor uitdagende toepassingen, waaronder die met natuurlijke en lage GWP-koudemiddelen.


Kom meer te weten


cleantech_symbol_RGB_png.png

Duurzaam partnerschap

Neem contact met ons op voor meer informatie

Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze duurzame oplossingen

Neem contact met ons op voor meer informatie

Uw informatie wordt opgeslagen en verwerkt in overeenstemming met en ons privacy- en databeschermingsbeleid.