Natuurlijke koudemiddelen

Over de hele wereld, op veel plaatsen als gevolg van nationale of regionale wetgeving, is er een verschuiving van traditionele koudemiddelen naar koudemiddelen met een lager aardopwarmingsvermogen (GWP). In het bijzonder is er een snel groeiende markt voor natuurlijke koudemiddelen zoals ammoniak, CO 2 en koolwaterstoffen.

Hoewel dit niet de eerste keer is dat de koudemiddelenmarkt grote veranderingen heeft ondergaan, verschilt de huidige verschuiving in het aantal beschikbare opties. Historisch gezien heeft de mogelijkheid van een één-op-één-omschakeling een relatief eenvoudig proces in de hele toeleveringsketen mogelijk gemaakt, met directe componenten die snelle en eenvoudige aanpassingen achteraf mogelijk maakten. Tegenwoordig is de situatie heel anders, en de ‘juiste’ koudemiddelkeuze hangt sterk af van de apparatuur en de specifieke toepassing.

Alfa Laval is de thuisbasis van enkele van de meest vooraanstaande experts op de markt op het gebied van natuurlijke koudemiddelen. Dankzij hun expertise hebben we een breed scala aan warmtewisselaaroplossingen kunnen ontwikkelen die speciaal zijn ontworpen om te voldoen aan de unieke eisen van het werken met uitdagende en soms gevaarlijke stoffen zoals kooldioxide (R744), ammoniak (R717) en propaan (R290). Neem vandaag nog contact met ons op en we kunnen met u samenwerken om de optimale technologie voor uw specifieke behoeften te vinden.

Cleantech-Natural-refrigerants-final-210303.jpg

White paper: Navigating a changing refrigerants market

Er is momenteel een enorme verandering gaande in de koudemiddelensector. Gedreven door milieuproblematiek, dwingt de wetgeving een geleidelijke afschaffing van traditionele koudemiddelen ten gunste van nieuwe alternatieven met een lager aardopwarmingsvermogen (GWP). Download deze whitepaper voor een fundamentele inleiding over het selecteren en gebruiken van alternatieve koudemiddelen voor diverse verwarmings- en koeltoepassingen.

AL-NRVTS WP-640x360

Expertise over de koudemiddelen van morgen

Vragen over het juiste nieuwe koudemiddel voor warmtepomp-, airconditioning- of koeltoepassingen? Wilt u de overstap maken en weet u niet zeker waar u moet beginnen? Luister naar Alfa Laval-expert Matteo Munari, hoofd Applicatie en Productontwikkeling, die enkele van de uitdagingen beschrijft die het werken met nieuwe koudemiddelen met zich meebrengt en hoe we unieke functies hebben ontworpen om deze op te lossen.

Onze oplossingen

Alfa Laval AlfaNova

De meeste platenwarmtewisselaars die worden gebruikt in commerciële of industriële koeling met een kleine capaciteit, zijn geconstrueerd met kopersolderen. Hoewel geschikt voor veel toepassingen, reageert deze negatief met ammoniak, een belangrijk natuurlijk koudemiddel. Gebouwd met onze unieke fusion-bonding smethode, is AlfaNova de enige echt 100% roestvaststalen platenwarmtewisselaar op de markt. Het biedt daarom een ​​zeer compacte en efficiënte oplossing voor het koelen van zeer schone, gevoelige vloeistoffen en bij het benutten van het lage GWP-potentieel van ammoniak.


Kom meer te weten

Alfa Laval semi-gelaste platenwarmtewisselaars

Voor koelsystemen die worden gebruikt in industriële koeltoepassingen, zorgen onze compacte semi-gelaste warmtewisselaars voor een nog hogere efficiëntie en betrouwbaarheid bij het gebruik van ammoniak als koudemiddel met een laag GWP. Semi-gelaste warmtewisselaars van Alfa Laval zijn ook de warmtewisselaar bij uitstek in cascadesystemen die werken met CO2 als secundair medium voor vriestoepassingen, waardoor de ammoniakvulling wordt verminderd en het risico op kruisbesmetting wordt voorkomen met hun beproefde RefTight ™ -afdichtingssysteem


Kom meer te weten

Alfa Laval gesoldeerde warmtewisselaars

Onze kopergesoldeerde platenwarmtewisselaars zijn een compacte, efficiënte en onderhoudsvrije oplossing voor verwarming, koeling, verdamping en condensatie in tal van koeltoepassingen en met de meeste soorten milieuvriendelijke koudemiddelen met een laag GWP. Dit omvat belangrijke natuurlijke koudemiddelen zoals CO2 en koolwaterstoffen. Elke unit is ontworpen voor een optimale werking, met een reeks unieke kenmerken die zowel superieure thermische prestaties als maximale betrouwbaarheid garanderen


Kom meer te weten

Op zoek naar meer tools en expertise?

Wilt u meer weten van de kennis die Alfa Laval heeft opgedaan in onze negen decennia ervaring in thermische overdracht? Heeft uw bedrijf toegang nodig tot BIM-bestanden, 3D-tekeningen of andere tools van adviseurs? Bezoek onze Alfa Laval Hub voor Verwarmen & Koelen voor de nieuwste informatie voor uw sector.

Alfa Laval Heating and cooling hub


cleantech_symbol_RGB_png.png

Duurzaam partnerschap

Neem contact met ons op voor meer informatie

Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze duurzame oplossingen

Neem contact met ons op voor meer informatie

Uw informatie wordt opgeslagen en verwerkt in overeenstemming met en ons privacy- en databeschermingsbeleid.