Duurzame optimalisatie leidt tot een energiebesparing van 30%

Toen de Turkse melk- en zuivelproductenproducent Yörükoğlu Süt problemen had met door een andere leverancier geleverde pompen, wendde het zuivelbedrijf zich tot zijn verpakkingspartner, Alfa Laval's Global Alliance Partner Tetra Pak, voor hulp. Wat begon als een routinebezoek van Alfa Laval aan de verwerkingsplant in Antalya, ontwikkelde zich tot een langdurige samenwerking om de melkverwerkingsplant een langere bedrijfstijd, lagere kosten, hogere energiebesparingen en een verbeterd duurzaamheidprofiel te bieden.

DATUM 2023-11-28

Als een van de grootste melk- en zuivelproductenproducenten in het Middellandse Zeegebied, heeft Yörükoğlu Süt als doel de grootste producent van melk- en zuivelproducten in de regio te worden. Yörükoğlu Süt had bij zijn fabriek in Antalya slechte service voor zijn pompen van een andere leverancier, die een productiecapaciteit heeft van 600 ton per dag. De zuivelbedrijf vroeg Tetra Pak het probleem te onderzoeken en omdat een Alfa Laval-toepassingsspecialist op dat moment tussenklep- en pompentraining gaf bij Tetra Pak in Istanbul, stuurden beide bedrijven een vertegenwoordiger naar Antalya. Door Joules, het online Alfa Laval-duurzaamheidstool, te gebruiken om vloeistofverwerkingsapparatuur te vergelijken en besparingen op water, energie en reinigingsmedia te verifiëren, raadden de vertegenwoordigers aan om de bestaande pompen te vervangen door Alfa Laval LKH-pompen om significante reducties in water, energie en uitstoot te realiseren.

Geslaagde proef bewijst pomp-efficiëntie

Het optimaliseren van pompoperaties om de duurzaamheid van de fabriek te verhogen, had voor Yörükoğlu Süt een grote aantrekkingskracht. Alfa Laval hield drie workshops om zijn expertise, betrouwbaarheid en klantgerichtheid te demonstreren aan de zuivelindustrie. Op basis van relevante informatie, zoals pijplengte en bochten, raadden Alfa Laval aan om de bestaande pompen te vervangen door Alfa Laval LKH-pompen. LKH-pompen zijn compact maar krachtig en bieden een grotere energie-efficiëntie dan vergelijkbare premium-centrifugale pompen en zijn 30% of meer energie-efficiënt dan vergelijkbare midrange-pompen. Een maand en een half testen overtuigde Yörükoğlu Süt om de LKH-pompen te kopen en te installeren, die continu optimale prestaties en energiebesparingen hebben geleverd.

"De snelle leveringstijd zorgde ervoor dat we de pompoperaties snel konden optimaliseren en besparingen konden realiseren", zegt Burak Aksoy, fabrieksmanager van Yörükoğlu Süt. "We zijn tevreden met de continue werking en energiebesparingen die zijn gerealiseerd met de LKH-pompen."

fabrieksuitbreiding en samenwerking voor optimale prestaties, duurzaamheid en besparingen

De geweldige samenwerking tussen Yörükoğlu Süt, Alfa Laval en Tetra Pak - en de succesvolle resultaten met de LKH-pompen - leidden tot verdere besprekingen over de uitbreiding van de zuivelfabriek van Yörükoğlu Süt in Antalya met een aangrenzende productiefaciliteit van 26.000 vierkante meter.

De scope van de levering bevatte Alfa Laval's technische knowhow, installatie, service en ondersteuning, en een breed scala aan Alfa Laval-apparatuur, zoals:

  • Centrifugale pompen
  • Enkele zitplaatskleppen
  • Mixproof kleppen
  • Terugslagkleppen Schuifkleppen
  • ThinkTop®-klepbesturingseenheden
  • Wisselaars
  • Pasteurisatoren
  • Roerapparaten
  • Tankapparatuur
  • Cleaning-in-Place (CIP)-systemen
Leren hoe Alfa Laval en Tetra Pak onze duurzaamheidsagenda verder konden brengen met water- en energiebesparingen was openbaring.

Duurzaamheid, vertrouwen en open communicatie

Het kenmerk van geweldige zakelijke relaties ligt grotendeels op vertrouwen en open communicatie. Het impliciet kunnen vertrouwen op je partners, evenals open staan voor nieuwe ideeën en dialoog, creëert onvermijdelijk de juiste omstandigheden om te slagen. In dit geval bleek duurzaamheid echter de gemeenschappelijke noemer en drijfveer voor de samenwerking tussen Yörükoğlu Süt, Tetra Pak en Alfa Laval te zijn.

"We delen gemeenschappelijke waarden en een gemeenschappelijk visie voor meer duurzame productieprocessen die goed zijn voor onze planeet", zegt Yörükoğlu Süt's Aksoy.

Het versterken van een al sterke samenwerking

Yörükoğlu Süt heeft aangegeven dat het bedrijf van plan is de samenwerking met Tetra Pak en Alfa Laval te versterken. De zuivelfabrikant werkt nu met Alfa Laval om alle verwerkingscomponenten van de nieuwe fabriek in Antalya te leveren en heeft ook plannen om meer Alfa Laval-pompen te bestellen. Dit biedt goede perspectieven om de optimale duurzaamheid en bedrijfs-efficiëntie van de plant te bereiken, evenals de laagste totale kosten voor de zuivelfabrikant.

LKH UltraPure_left side_ROW_main image_640x360.jpg

 

De Alfa Laval LKH-centrifugale pompen verhogen de productiviteit van het proces terwijl ze een hoge efficiëntie, zachte productverwerking naast voedselveiligheid en hygiëne bieden.

 

Recycling_Symbols 320x227.png

Want to know more about Sustainable Optimization? Get in touch.

Download the full story