Enthusiasm as the growth ingredient

Brew 80's cold centrifugation process results in more uniform beers of consistent quality and enabling Amager Bryghus to get 6–10% more end product out of each brew.

DATE 2022-02-03

Amager Bryghus is een kleine Deense onafhankelijke ambachtelijke brouwerij die de afgelopen acht jaar tot de top 100 van brouwerijen ter wereld behoort. Dat is best opmerkelijk, aangezien dit kleine bedrijf pas in 2007 is begonnen.

Het bedrijf werd opgericht door twee vrienden, gepassioneerde liefhebbers van ambachtelijk brouwen - Morten Valentin Lundsbak en Jacob Storm - die besloten om van hun passie een bedrijf te maken. Bier brouwen bij Amager Bryghus draait om passie en enthousiasme, naast de wens van de oprichters om gespecialiseerde/gearomatiseerde ambachtelijke bieren te ontwikkelen en te perfectioneren om te voldoen aan de groeiende internationale vraag naar hoogwaardige speciaalbieren. Het idee dat deze opvallende Deense brouwerij naar zijn opmerkelijke succes drijft, ligt in het ontwikkelen van een gestage stroom van onderscheidende, interessante smaken in de vorm van premium bier- en ale-producten.

In 2016 installeerde Amager Bryghus een kleine, op een frame gemonteerde Brew 80 hogesnelheidscentrifugaalscheider van Alfa Laval, om als klaringsbekken te dienen en om de hopdeeltjes te verwijderen uit de
drooggehopte bieren die ongeveer 80% van de productie uitmaken. Dit koude centrifugatieproces resulteert in uniformere bieren van constante kwaliteit.

Het heeft ook een aanzienlijke boost gegeven aan de opbrengst, waardoor Amager Bryghus 6-10% meer eindproduct uit elk brouwsel kon halen. Dit betekent dat het Brew 80-klaringsbekken zichzelf in slechts 24-30 maanden terugbetaalt.

    

Producten

Brew 80

De scheidingsmodule is bij uitstek geschikt voor het klaren van:

  • Bier na gisting
  • Bier na rijping
  • Bijna heldere bierstijlen

Alfa Laval Brew-serie

De stem van de klant

Met slechts één compacte Brew 80-eenheid kun je jezelf creatiever laten zijn. Nu is het alleen nog je fantasie die de beperkende factor is bij het experimenteren met smaken.
Deze apparatuur is veelzijdiger gebleken dan we hadden gedacht. Ze geeft een geweldige boost aan onze creatieve, onconventionele benadering van het brouwen en producten die echt worden opgemerkt in een overvolle markt.

Oprichter Morten Valentin Lundsbak, Amager Bryghus, Kopenhagen, Denemarken

Alfa Laval Brew 80: zorg voor de juiste pasvorm voor uw passie

De Alfa Laval Brew 80 is een plug-and-play centrifugemodule voor capaciteiten tot 50 hl/uur. Voor kleine brouwerijen biedt hij Alfa Laval scheidingsinnovaties om de opbrengst en kwaliteit van uw bieren te verhogen - inclusief onze unieke Axial Hermetic Seal voor het minimaliseren van de zuurstofopname. De Brew 80 geeft u krachtige en efficiënte prestaties, met de capaciteit die u nodig heeft naarmate uw brouwerij groeit.

brew80 vignette