Nieuwe producten. Nieuwe inzichten. Welkom bij het Alfa Laval net-zero launch event. | Alfa Laval

2022-01-11 Product news

Nieuwe producten. Nieuwe inzichten. Welkom bij het Alfa Laval net-zero launch event.

Alfa Laval zet zich in voor het versnellen van verduurzaming binnen de energiemarkt. Het launch event op 16 februari a.s. richt zich dan ook op nieuwe manieren om enkele van de meest urgente - en tegenstrijdige – actuele problemen aan te pakken, waaronder de noodzaak om de wereldeconomie koolstofvrij te maken en tegelijkertijd meer energie te produceren om aan de groeiende vraag te voldoen. Tijdens het event zal ook een aantal nieuwe producten worden geïntroduceerd die de energie-efficiëntie en duurzaamheid drastisch kunnen verbeteren.

De warmteoverdracht- en scheidingstechnologieën van Alfa Laval sluiten perfect aan op de uitdagingen van vandaag. Er zijn maar weinig bedrijven in de wereld die in staat zijn zo'n onmiddellijk en duurzaam effect te sorteren op de noodzaak om aan de toenemende energiebehoefte te voldoen en tegelijkertijd de CO2-uitstoot drastisch te verlagen.

"Dit jaar zullen we tijdens ons event klanten van over de hele wereld uitnodigen om samen met ons de mogelijkheden te verkennen met betrekking tot het thema “Innovation that accelerates sustainable solutions”. We hebben een interessante line-up van sprekers," zegt Thomas Möller, Executive Vice President van Alfa Laval's Energy Division. "Elke spreker zal ons meenemen in zijn of haar expertisegebied en ons laten zien hoe we ons commitment op het gebied van energie-efficiëntie, schone energie en de circulaire economie tot leven kunnen brengen in ons dagelijks werk."

Energie-efficiëntie, schone energie, en de circulaire economie - vormen de kern van Alfa Lavals verduurzamingsportfolio, en wat het bedrijf zijn klanten kan helpen bereiken. "We nemen de tijd om duurzame partnerschappen met onze klanten op te bouwen," vervolgt Möller, "omdat het begrijpen van hun activiteiten van essensieel belang is om manieren te vinden die hen helpen de overstap te maken van de koolstofeconomie naar een betere thermische efficiëntie. Het zoeken naar oplossingen voor hun uitdagingen is wat onze verbeelding prikkelt en ons naar meer innovatie drijft."

Het net-zero event zal een overzicht geven van de nieuwste uitdagingen waarmee we worden geconfronteerd, en hoe we die kunnen aangaan. De omschakeling naar natuurlijke koudemiddelen met een lagere klimaatimpact is wereldwijd momenteel een belangrijke trend in de verwarmings- en koelingsindustrie - en Alfa Laval loopt voorop met warmtewisselaars die zijn afgestemd op de nieuwe vereisten waarmee onze klanten te maken krijgen. Alfa Laval is ook de bakermat van de nieuwste ideeën over de waarde van materiaal- en hulpbronnenefficiënte processen. Die wel eens de slimste manier kunnen zijn om rendement te verhogen, kosten te verlagen en duurzaamheid te verbeteren; een drievoudige combinatie van voordelen waar elk bedrijf het over eens is dat het die nodig heeft.

Het event staat ook in het teken van het delen van ervaringen op het gebied van nieuwe initiatieven, waaronder die van Zero Liquid Discharge, en van het Alfa Laval Service center team, dat ook aan bod zal komen.

Last but not least staan de nieuwste brandstoffen en technologieën centraal, waaronder de waardeketen voor groene waterstof, hernieuwbare diesel en Alfa Lavals baanbrekende nieuwe warmtewisselaars, de ACK540-serie, AC65, TS45 en PCHE HyblocTM.

Voor iedereen die mee wil bouwen aan een betere toekomst, is Alfa Lavals net-zero launch een event dat u niet mag missen.

Het event vindt plaats op 16 februari 2022 om 14.00 uur (Engelstalig)

Voor meer informatie:

Tomas Bäckefjord
Vice President Marketing & Communications, Energy Division
Mobile: +46725554458
tomas.backefjord@alfalaval.com

Over Alfa Laval

Alfa Laval is actief op het gebied van Energie, Voeding, Water en Scheepvaart waar zij haar expertise, producten en service aanbiedt aan uiteenlopende industrieën in circa 100 landen. Het bedrijf streeft naar het optimaliseren van processen, het creëren van verantwoorde groei en vooruitgang - waarbij we altijd een stap verder gaan om onze klanten te ondersteunen bij het realiseren van hun zakelijke en duurzaamheidsdoelstellingen.

Alfa Lavals innovatieve technologieën zijn gericht op het zuiveren, raffineren en hergebruiken van materialen, ter bevordering van een bewuster gebruik van natuurlijke hulpbronnen. Ze dragen bij tot een verbeterde energie-efficiëntie en warmteterugwinning, een betere waterbehandeling en lagere emissies. Zodoende versnelt Alfa Laval niet alleen het succes voor zijn klanten, maar ook voor mensen en onze planeet. De wereld beter maken, iedere dag. Uiteindelijk gaat het om Advancing better™.

Alfa Laval heeft 16.700 werknemers. De jaaromzet bedroeg in 2020 SEK 41.5 miljard (circa. EUR 4 miljard). Het bedrijf is genoteerd aan de Nasdaq OMX.

www.alfalaval.com

Launch event title image 640x360-V2

7.14 intro image.jpg

Verduurzaming versnellen

Samen met onze klanten en onze partners versnelt Alfa Laval de transitie naar efficiëntere, schonere energieoplossingen en brengt het de circulaire economie vooruit. Onze diepgaande kennis van de sector stelt ons in staat om klantprocessen te optimaliseren, de moeilijkste uitdagingen aan te gaan en de wereld elke dag beter te maken

Start uw transitie hier

Gerelateerde content: