2021-08-12 Product news

Geen compromissen meer met de nieuwe Alfa Laval DuraCirc® draaizuigerpomp

Prestaties, hygiëne en simpeler onderhoud zijn essentieel voor hygiënische processen. Toch moeten fabrikanten in sectoren zoals zuivel, voedingsmiddelen, drank, snoepgoed, huishoudelijke en persoonlijke verzorging vaak inleveren op iets essentieels op het ene gebied om iets anders op een ander gebied te kunnen realiseren. 

Dit alles geldt niet voor de nieuwe Alfa Laval DuraCirc® draaizuigerpomp die géén compromissen sluit op het gebied van: een robuust ontwerp met een hoog rendement en een betrouwbare werking; gegarandeerde hygiëne door de EHEDG- en 3-A-certificering als standaard; en onderhoudsgemak.

"De DuraCirc is revolutionair," zegt Russ Kelly, Portfolio Manager, Pumps, Alfa Laval. "Het heeft alles wat gebruikers wensen, en dat allemaal in één pomp: de perfecte balans tussen superprestaties, superieure hygiëne en simpeler onderhoud."

Superprestaties

De DuraCirc is speciaal ontwikkeld voor duurzaamheid, bedrijfszekerheid en rendement, om zo de grenzen van uw procesprestaties te verleggen. Dankzij de robuuste constructie biedt deze serie pompen een ontwerp met een hoog rendement, een breed prestatiebereik en een lage vereiste aanzuigdruk (NPSHr). Met debieten tot 150 m3/h (660 gpm), kan de pomp bedrijfsdrukken aan tot 40 bar (580 psi), wat 15% hoger is dan bij alle andere draaizuigerpompen die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. Dankzij optionele poorten is het eenvoudig om bestaande pompen van Alfa Laval en andere merken te vervangen door de DuraCirc, zonder dat het leidingwerk moet worden aangepast.

Superieure hygiëne

De DuraCirc-pomp is gecertificeerd volgens de EHEDG-richtlijnen en de 3-A Sanitary Standards en zorgt zo voor procesintegriteit en een hoge productkwaliteit. Om een ontwerp te realiseren zonder spleten en dode zones, worden alle elastomeren die met de vloeistof in aanraking komen, standaard gemaakt van FDA-conforme materialen en met geprofileerde en gedefinieerde compressie. Hierdoor wordt het risico op verontreiniging beperkt en bespaart u zowel reinigingstijd als kosten. Plaatsing van de asafdichting met glijringen die volledig zijn ondergedompeld in het verpompte medium, zorgt voor een nóg efficiëntere reiniging. Heavy-duty lagers ondersteunen de robuuste assen in een solide roestvaststalen tandwielkast. Dit vermindert de asbeweging en minimaliseert inwendig contact en daarmee het risico op mediaverontreiniging. Bovendien maakt de volledig roestvaststalen constructie de pomp geschikt voor afspoelen.

Simpeler onderhoud

Een aantal van de innovatieve ontwerpeigenschappen van de DuraCirc: een mechanical seal dat volledig toegankelijk is vanaf de voorzijde, lagers die lang meegaan, een volledig olie-gesmeerd ontwerp met een lange levensduur voor de tandwielkast en het lagerhuis, externe vulplaten en volledig onderling uitwisselbare onderdelen. Dit maakt complexe, dure, tijdrovende procedures voor assemblage overbodig, waardoor het onderhoud wordt vereenvoudigd.

Veelzijdige pomp

De vele opties maken de DuraCirc in hoge mate aanpasbaar en zorgen voor een groot toepassingsgebied. Beschikbare mogelijkheden zijn onder meer een breed scala aan asafdichtingen, een aseptisch model, een verwarmings-/koelmantel, horizontale en verticale montage en een rechthoekige inlaat voor producten met een hoge viscositeit. Bovendien wordt door het installeren van een Alfa Laval CM, een draadloos systeem voor het monitoren van trillingen, zowel de pomp als het proces beschermd en wordt ongeplande downtime voorkomen.

Ga voor meer informatie naar: https://www.alfalaval.nl/nl/draaizuigerpompen/

Tags

Alles
Duracirc circumferential piston pump

Contact

Heleen van Hout

Marketing Communication Coordinator

+31 76 57 91 210
heleen.vanhout@alfalaval.com

Gerelateerde content: