Alfa Laval - Alfa Laval deelt toonaangevende innovatie en expertise voor natuurlijke koudemiddelen op een virtuele beurs

2021-03-19 Product news

Alfa Laval deelt toonaangevende innovatie en expertise voor natuurlijke koudemiddelen op een virtuele beurs

Voor het tweede jaar op rij zal Alfa Laval zich bij partner shecco voegen tijdens ATMO VTS 2021, de virtuele vakbeurs voor natuurlijke koudemiddelen. Het gerichte, wereldwijde online-evenement komt het dichtst in de buurt van een live-beurs voor de HVAC- en koelindustrie. Alfa Laval-experts zullen aanwezig zijn om een aantal innovaties te presenteren die zijn ontwikkeld om de uitdagingen van het werken met koolwaterstoffen, ammoniak en CO2 aan te gaan. ATMO VTS duurt 24 uur, van 10.00 uur op 30 maart tot 10.00 uur op 31 maart.

"ATMO VTS 2021 zal dat 'echte' beursgevoel geven, dat tegenwoordig hard nodig is", aldus Marc Chasserot, CEO van shecco. "Het platform stelt ons in staat om verschillende zalen te verkennen, naar live presentaties te luisteren en waardevolle contacten te leggen met klanten en leveranciers van over de hele wereld."

De eerste ATMO VTS vond plaats in september 2020 en trok meer dan 4200 bezoekers van meer dan 1500 organisaties over de hele wereld. Voor de editie 2021 verwachten de organisatoren meer dan 10.000 registraties en meer dan 100 exposanten van producten op het gebied van natuurlijke koudemiddelen.

Alfa Laval zal een van de “Premium” exposanten zijn op het evenement, met een virtuele stand waar klanten producten kunnen ontdekken, vragen kunnen stellen, informatie kunnen downloaden en meer te weten kunnen komen over unieke oplossingen voor het werken met natuurlijke koudemiddelen.

"De overgang naar koudemiddelen met een lagere klimaatimpact is momenteel de belangrijkste trend in verwarming en koeling", zegt Fredrik Ekström, President voor Business Unit Brazed & Fusion Bonded Heat Exchangers bij Alfa Laval. “We horen van veel klanten dat ze beter willen begrijpen hoe ze met natuurlijke koudemiddelen kunnen werken, en we zijn blij dat we samen met onze partner shecco de industrie bij dit evenement kunnen samenbrengen om een aantal van de meest prangende vragen te beantwoorden. "

Een breed portfolio van toonaangevende innovaties

Hoewel natuurlijke koudemiddelen de cruciale uitdaging van het verminderen van het Global Warming Potential (GWP) oplossen, creëren ze een aantal andere uitdagingen. Van de hoge drukken die gepaard gaan met kooldioxide-toepassingen tot de veiligheidsproblemen die het werken met propaan en ammoniak met zich meebrengt. Systeembouwers van verwarmings- en koelinstallaties moeten dan ook het nodige denkwerk verrichten bij het overschakelen op deze koudemiddelen.

Op de Alfa Laval-stand kunnen bezoekers van ATMO VTS zich oriënteren binnen het complete portfolio van warmtewisselaartechnologieën, specifiek ontworpen om deze uitdagingen het hoofd te kunnen bieden. Dit omvat toonaangevende oplossingen voor gesoldeerde platenwarmtewisselaars, evenals semi-gelaste platenwarmtewisselaars met een uniek afdichtingsontwerp dat is geoptimaliseerd voor cascadesystemen die CO2 en ammoniak gebruiken.

"Alfa Laval is al meer dan dertig jaar de drijvende kracht achter innovatie en ontwikkeling van warmtewisselaars voor natuurlijke koudemiddelen", vervolgt Fredrik Ekström. “Op onze virtuele stand zullen we onze nieuwste innovaties tonen, waaronder de Alfa Laval CB24 en Alfa Laval AXP82. We zijn ook verheugd te kunnen delen dat beide unieke lanceringen zijn genomineerd voor 'Innovatie van het jaar!' ''

De CB24, een compacte gesoldeerde platenwarmtewisselaar, is de eerste speciale condensor op de markt die specifiek is geoptimaliseerd om te werken met R290, met een techniek die een ongekend lage koudemiddelvulling in combinatie met een verhoogde thermische efficiëntie mogelijk maakt. De nieuwe AXP82 is een robuuste, frameloze warmtewisselaar die een nog betere ondersteuning biedt voor transkritische CO2 -toepassingen, dankzij een ontwerp dat zorgt voor zowel een zeer lage drukval als een zeer hoge vermoeiingsweerstand.

Toonaangevende knowhow delen in een live webinar

Naast de virtuele stand staan ​​Alfa Laval-experts klaar om vragen te beantwoorden in één-op-één gesprekken met de bezoekers. Ook presenteren ze op 30 maart om 16.00 uur een webinar over het stimuleren van innovatie voor natuurlijke koudemiddelen.

"Met een lange geschiedenis van werken met uitdagende vereisten voor verwarming- en koeling, heeft Alfa Laval een schat aan unieke kennis vergaard die we altijd graag met onze klanten wilden delen", zegt Fredrik Ekström. “Meer dan 650 mensen hebben live deelgenomen aan ons eerste webinar [tijdens ATMO VTS 2020], en enkele honderden hebben sindsdien de opname van het evenement bekeken. Het is geweldig dat we op dit moment informatie kunnen delen over onderwerpen die duidelijk belangrijk zijn voor veel mensen in de sector! "

Bezoek https://www.alfalaval.com/naturalrefrigerants voor meer informatie over de deelname van Alfa Laval aan ATMO VTS en over ons volledige portfolio van warmtewisselaaroplossingen voor natuurlijke koudemiddelen.

AL-NRTSV Hero-web 640x360-text

Neem voor meer informatie contact op met:

Therese Tonning, Marketing Communication Manager
Business Unit Brazed & Fusion Bonded Heat Exchangers,
Energy Division, Alfa Laval
Phone: +46 46 36 72 09
E-mail: therese.tonning@alfalaval.com

Gerelateerde content: