2020-02-19 Product news

Online tool Alfa Laval Explore voorspelt en verbetert prestaties industrieel scheidingsproces

Alfa Laval Explore is een online tool die is ontworpen om oplossingen te bieden voor procesindustrieën die worden geconfronteerd met uitdagingen in scheidingstoepassingen. De meeste procesindustrieën zijn op zoek naar duurzame en innovatieve manieren om de productkwaliteit te verhogen, middelen efficiënter in te zetten en de procestijd te versnellen. De Alfa Laval Explore tool kan klanten helpen om precies dat te doen.

De Alfa Laval Explore tool stelt klanten in staat te bepalen of centrifugale scheidingstechnologie geschikt is voor de betreffende toepassing door het nauwkeurig voorspellen van prestaties van het scheidingsproces. De tool is gericht op klanten die concurrerend willen blijven door hun processen te verbeteren. Daarnaast biedt de tool ook uitkomst voor klanten, bijvoorbeeld in de chemische industrie, die een ‘proof of concept’ nodig hebben om over te schakelen naar centrifugale scheidingstechnologie om hun prestatiedoelen te behalen.

"Weinig mensen zijn echt goed bekend met centrifugale scheidingstechnologie, of hoe ze deze oplossing snel kunnen beoordelen. De Alfa Laval Explore tool maakt de technologie inzichtelijk en voorziet klanten van antwoorden," zegt Tom Manelius, Business Development Manager Energy Separation bij Alfa Laval. "Bovendien maakt de tool het voor klanten gemakkelijker om ondersteuning te krijgen van Alfa Laval wanneer ze dat nodig hebben."

De Alfa Laval Explore tool helpt klanten te evalueren hoe zij door toepassing van centrifugale scheidingstechnologie hun processen kunnen verbeteren door nauwkeurige en informatie te geven over voorlopige scheidingsresultaten. Voor klanten die gegevens over de te scheiden stoffen bij de hand hebben, voorspelt de tool het bereik van de werking om prestatiedoelen te behalen, waarbij deze informatie wordt weergegeven in een duidelijke en gemakkelijk te begrijpen prestatiegrafiek. Voor klanten die niet over gegevens zoals deeltjesgrootte of druppelgrootte beschikken, laat de tool zien hoe ze deze gegevens kunnen verkrijgen via een aantal eenvoudige labtests.

En ten slotte voorziet Alfa Laval Explore in een stappenplan; van het voorspellen van scheidingsprestaties en het uitvoeren van labtests tot testen op proefschaal en fine-tuning, alvorens klanten beslissen om een Alfa Laval separator aan te schaffen en te installeren voor grootschalige productieprocessen. De tool verschaft bovendien inzicht in de tesmethodes die Alfa Laval gebruikt in haar advies voor een oplossing op basis van centrifugale scheidingstechnologie.

"Voor velen geldt: eerst zien, dan geloven," zegt Manelius. "Klanten kunnen hun scheidingsprocessen op locatie testen met behulp van de Alfa Laval Explorer separator, die gemakkelijk te transporteren en eenvoudig te configureren is. Dit levert het bewijs dat veel mensen nodig hebben de volgende stap te zetten en centrifugale separatoren toe te passen of om hun separatieproces te verbeteren."

Naar de online tool: https://explore.alfalaval.com/

Tags

Alles
Explore.AlfaLaval 640x360

Contact

Anne-Marie Scholtz

Head of Communications

+31 76 57 91 530
annemarie.scholtz@alfalaval.com

Contact

Tim van den Wijngaart

Business Development Manager Separation

+31 76 57 91 264
timvanden.wijngaart@alfalaval.com

Gerelateerde content: