Alfa Laval - Filtering and treatment

Bierfiltratie en behandeling - uitdagingen en oplossingen

.

Bierfiltratie

Kiezelgoer of dwarsstroomfiltratie zijn gebruikelijke filtratieprocessen om bijna alle gist en andere ongewenste stoffen te verwijderen die uw bier kunnen bederven.

Beer filtration

Uitdaging

  • oxidatie tijdens bierfiltratie

Oplossingen

Resultaat

  • ontlucht water voorkomt het opnemen van zuurstof tijdens het filteren om de kwaliteit van het bier te helpen behouden
  • separatoren helpen de frequentie van CIP en het gebruik van verbruiksartikelen te verminderen
.

Gasmenging, alcoholaanpassing, additieven

Koolstofdioxide is natuurlijk voor het brouwproces en het is belangrijk om de concentratie op het optimale niveau te garanderen voor een perfecte biertextuur en smaak.

beer

Uitdagingen

  • lage CO2-concentratie in de fermentor 
  • behoefte aan verschillende CO2-concentraties in eindproducten 
  • langzame en onnauwkeurige apparatuur

Resultaat

  • precieze CO2 inline-injectie
  • egalisatie van CO2-concentratie op vraag
  • individuele instellingen voor recepten kunnen worden opgeslagen
  • N2-injectie op aanvraag (voor dik romig bier)
  • aanpassing alcohol/plato-inhoud met ontlucht water
.

Mengen in heldere biertanks

Mengen in heldere biertanks (bright beer tanks - BBT) is vereist voor batchdosering en homogenisatie of wanneer u producten zoals Shandy of Radler wilt maken.

Soft drink production 640x360

Uitdaging

  • hergisting op fles (bij toediening van gist en suiker vóór conditionering van de fles)

Resultaat

  • snel mengen voor actieve tankhomogenisatie
  • mobiele eenheid (kan tussen tanks worden verplaatst)

 

.

Brouwapparatuur voor alcoholverwijdering

Geschat wordt dat in 2020 maar liefst 20% van al het verkochte bier in de categorie 'gezond' zal vallen. Dat betekent bier waarvan het alcoholgehalte is verwijderd. Dit is een trend die alle brouwers aanbelangt omdat zij de nieuwe producten aan consumenten zullen aanbieden.

beer bottles

Uitdaging

  • de nood om de alcoholarme markt te adresseren

Resultaat

  • vermindering van schadelijke thermische impact
  • minimaal smaakverlies
  • productie van omgekeerde osmose (OO) water
  • eenvoudig plug-in proces

 

  

Resultaat

  • efficiënt en voorzichtig in een single-pass om bieren met een volle smaak te produceren
  • eenvoudig om alcoholvrije brouwmogelijkheden toe te voegen zonder grote investeringen
.

Pasteurisatie van ambachtelijk bier

Pasteurisatie (dwz hoge temperatuur) is de klassieke methode om micro-organismen te vernietigen in de laatste stap vóór het verpakken van bier.

Beer and cider production 640x360

Uitdagingen

  • microbiologische instabiliteit
  • zuurstofopname tijdens overdracht/proces

Resultaat

  • alle micro-organismen vernietigd
  • regularisatie en pasteurisatie van variabele stromen
  • geen afbraak van CO2 tijdens fase met hoge temperatuur
  • hygiënisch en compact
  • mogelijkheid tot opslag van individuele recepten
.

Steriele filtratie

Veel brouwerijen kiezen nu voor steriele filtratie als alternatief voor pasteurisatie omdat dit ongewenste micro-organismen verwijdert voordat het bier wordt afgevuld in flessen of vaten.

Boston Beer case 640x360

Uitdagingen

  • micro-organismen kunnen de bierkwaliteit en smaak beïnvloeden
  • thermische behandeling kan degradatie veroorzaken

Resultaat

  • 100% bacterieretentie zonder thermische degradatie
  • geen gevolgen voor de smaak van uw product
  • lage zuurstofopname bij opstarten en nagenoeg geen productverliezen
.

Laten we afspreken

This information is stored and processed in accordance to our privacy policy.