Alfa Laval - Filtering and treatment

Filteren en behandelen - uitdagingen en oplossingen

Filtratie, behandeling en voorverpakking

De twee belangrijkste technologieën voor uiteindelijke bierfiltratie zijn kiezelgoer en dwarsstroom membraanfiltratie. Bederf, verstopping en afvalbeheer zijn enkele van de uitdagingen waar brouwers voor staan. 

De productie van gedifferentieerde producten, van niet-alcoholische en sterke bieren tot smaakgeïnduceerde derivaten, neemt toe. Ons gamma van meng-, carbonatie- en dealcoholiseringsmodules biedt effectieve manieren om op betrouwbare en flexibele wijze nieuwe en unieke producten te produceren voor uw huidige en toekomstige klanten.

Vóór verpakking, pasteurisatie of steriele filtratie worden micro-organismen verwijderd om de houdbaarheid, productsmaak en veiligheid te verbeteren. We bieden oplossingen om dit op een meer duurzame manier te doen. 

.

Bierfiltratie

Uitdaging

  • kiezelgoerfilter verstopt tijdens filtratie
  • hoog verbruik van kiezelgoer
  • korte filtratiecycli op dwarsstroomfilters

Resultaat

  • stabiel en laag vastestofgehalte op de uitlaat van de separator
  • verwijdering van vaste stoffen door centrifugatie vermindert het totale verbruik van kiezelgoer en vermindert de belasting tijdens filtratie
  • beperkt de micronisatie van deeltjes in bier, vermindert filtervervuiling en maakt langere filtratiecycli mogelijk

Uitdaging

  • korte houdbaarheid van het product
  • herinfectie

Resultaat

  • volledige verwijdering van micro-organismen

Uitdaging

  • oxidatie tijdens filtratie

Resultaat

  • ontlucht water in transferleidingen tussen brouwsels voorkomt oxidatie

Uitdaging

  • hoge kosten voor afvalbeheer

Resultaat

  • eenvoudiger afvalbeheer van kiezelgoer door vloeistof te verwijderen, waardoor het droger en lichter is
.

Mengen, doseren en carbonateren

Uitdaging

  • het bier binnen de specificaties krijgen

Resultaat

  • gegarandeerde nauwkeurigheid bij het mengen, doseren en de koolzuurvorming
.

Alcohol verwijderen

Uitdaging

  • noodzaak om alcoholarm bier te produceren 

Oplossing

Resultaat

  • geen thermische impact op het product
  • productie van bier met laag alcoholpercentage (< 0,5% v/v)

Uitdaging

  • noodzaak om niet-alcoholisch bier te produceren

Oplossing

Oplossing

  • productie van alcoholvrij bier (< 0,05% v/v)
  • consistentere opbrengst
  • gestripte alcohol kan worden hergebruikt als ingrediënt in andere toepassingen

Behandeling

. .

Uitdaging

  • behoud van de vereiste houdbaarheid en risico op herinfectie 
  • hoog energieverbruik

Uitdaging

  • micro-organismen verwijderd uit bier
  • langere houdbaarheid van het product
  • met Flexitherm, efficiëntere energierecuperatie (tot 95%) en lagere bedrijfskosten (tot 80%) in vergelijking met traditionele tunnelpasteurs
  • met de Steriele bierfiltratiemodule, het koude proces dat een minimale hoeveelheid energie vereist
.